Vergelijk 2.848.994 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Andromeda-project Microsoft is opvouwbare Surface-telefoon’

Nieuws ‘Andromeda-project Microsoft is opvouwbare Surface-telefoon’
Door ,

Microsoft werkt aan een opvouwbare smartphone onder de noemer Andromeda. The Verge heeft de hand weten te leggen op interne documenten van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf waarin het toestel bij naam en toenaam wordt benoemd. Volgens deze paperassen wil Microsoft hiermee een “nieuw en verstorend” apparaat op de markt brengen.

Geruchten over een Surface smartphone gaan al twee jaar de ronde op internet. In deze periode hebben we patenten, geruchten en anonieme bronnen gehoord over het vermeende toestel, dat intern ook wel Andromeda wordt genoemd. Volgens het geruchtencircuit gaat het om een mobiele telefoon met een opvouwbaar scherm dat je qua stijl en vormgeving het beste kunt vergelijken met de ZTE Axom M. Deze smartphone kun je open en dicht vouwen en bestaat uit twee 5,2 inch grote schermen die nauw met elkaar samenwerken.

‘Surface op zakformaat’

Ondanks dat we sinds de lancering van de Microsoft Lumia 650 geen nieuwe Windows-telefoons hebben gezien. Toch zijn de geruchten over een nieuwe Surface-telefoon hardnekkig. In de documenten die The Verge heeft weten te bemachtigen bestempelt Microsoft het apparaat als een ‘nieuwe en verstorende’ categorie waarmee ze de markt wil veroveren en de scheidingslijnen tussen mobiel en PC wil vervagen. Verder staat er volgens de Amerikaanse techsite in het document onder meer het volgende: “Het is een nieuwe Surface-apparaat op zakformaat dat innovatieve, nieuwe hardware en software-ervaring samenbrengt om een persoonlijke en veelzijdige computerervaring te creëren.”

Microsoft Andromeda Surface smartphone

Andromeda wordt in één adem genoemd met een stylus. Net als Samsung doet bij haar Galaxy Note-telefoons heeft Microsoft naar verluidt plannen om bij het toestel een digitale pen te leveren. Prototypes van Andromeda hebben volgens The Verge allemaal een stylus en diverse apps om aantekeningen mee te maken. Welke hardware Microsoft onder de motorkap gaat gebruiken is nog steeds onderwerp van discussie. Volgens The Verge experimenteert Microsoft met processors van ARM, maar heeft het bedrijf nog geen knoop doorgehakt of deze bij Intel of Qualcomm worden afgenomen.

Het toestel is een geheimzinnig project binnen Microsoft en is momenteel nog volop in ontwikkeling. Er bestaan weliswaar geen foto’s van het toestel, maar er circuleren wel conceptafbeeldingen van de Surface-telefoon die gebaseerd zijn op de geruchten (zie omslagfoto). Volgens The Verge zijn deze conceptfoto’s een accurate weerspiegeling van wat we op termijn kunnen verwachten van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf.

Beschikbaarheid

Wanneer kunnen we deze ‘Surface-telefoon op zakformaat’ verwachten? In de documenten waaruit The Verge citeert wordt geen precieze introductiedatum genoemd, maar enkel het jaartal 2018. Andere fabrikanten zouden eveneens plannen hebben om een opvouwbare Surface-telefoon uit te brengen. In dit verband worden Asus en Lenovo genoemd.

De conceptafbeeldingen in dit artikel zijn gemaakt door David Breyer

Microsoft Andromeda Surface smartphone

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden