Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Deze Huawei en Honor smartphones krijgen Android Oreo

Nieuws Deze Huawei en Honor smartphones krijgen Android Oreo
Door ,

Huawei heeft met haar eigen toestellen en submerk Honor geen al te beste reputatie met updates. De laatste maanden deed de Chinese smartphonefabrikant dan ook bijzonder vaag over haar Android Oreo updatebeleid. De techgigant heeft nu echter eindelijk een officiële lijst gepresenteerd.

Net als voorgaande Android-updates is de adoptie van Android Oreo bijzonder matig te noemen. Zo was er in de maand februari pas 1,1 procent van alle toestellen geupdatet naar de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem. Inmiddels zijn de meeste vlaggenschepen van 2017 voorzien van Android Oreo, maar bij de toppers van 2016 is het vooralsnog wisselvallig. Met name bij Chinese fabrikanten als Huawei is het vaak afwachten geblazen of het de gewenste 2 jarige updatecyclus aanhoudt.

Huawei en Honor Android Oreo update

Huawei heeft echter eindelijk een officiële lijst opgesteld met toestellen die Android 8.0 Oreo mogen verwachten. Enkele dagen geleden berichtten we nog dat de Huawei P9 geen Android 8.0 Oreo zou vervangen. Het toestel verscheen in de eerste helft van 2016 en draaide toentertijd Android 6.0 Marshmallow, waarna het medio 2017 Nougat kreeg. Slechts één grote update voor een high-end toedstel is echter wel heel weinig. Bij Huawei lijken ze dit eindelijk begrepen te hebben.

 huawei honor

De Huawei-tak in China weerspreekt namelijk deze geruchten. Zij hebben bevestigd dat de P9 de Android 8.0 Oreo-gebaseerde EMUI 8.0 update wél krijgt. Ook gebruikers van de Huawei P9 Plus en de Huawei Mate 8 krijgen de update binnenkort binnen. Volgens de Chinese divisie start de uitrol van de Oreo-update op 30 juni. Het is echter niet duidelijk of het hier gaat om een uitrol in China of globaal. Slechts 20.000 smartphones zullen in deze eerste fase een update krijgen. We vermoeden dus dat de eerste fase enkel voor Chinese gebruikers is.  

Ook de wat oudere toestellen van Honor mogen rekenen op een langverwachte update. De Honor 8, Honor V8, Honor Note 8 en Honor Play 6X krijgen de op Android 8.0 Oreo-gebaseerde EMUI 8.0 update, die in de eerste uitrol wederom beperkt blijft tot 20.000 gebruikers. Op dit moment is er nog niets bekend over een officiële uitroldatum in Europa of Nederland, maar het is onwaarschijnlijk dat dit nog heel lang op zich laat wachten.

 

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden