Vergelijk 2.418.260 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Digital Key: ontgrendel binnenkort je auto met je smartphone

Nieuws Digital Key: ontgrendel binnenkort je auto met je smartphone
Door ,

Auto- en smartphonefabrikanten hebben de handen ineen geslagen om een universele standaard op te zetten voor een digitale sleutels voor auto's. Met succes, want het Car Connectivity Consortium (CCC) heeft vandaag haar eigen versie gepresenteerd. De standaard moet veiliger zijn dan de huidige alternatieven op de markt.

De technologische ontwikkeling in de autowereld staat tegenwoordig zeker niet stil. Zo ook wat betreft het ontgrendelen van je auto. Waar je vroeger nog verbaasde blikken toegeworpen kreeg bij het ontgrendelen van je voertuig met je autosleutel, kun je vandaag de dag hetzelfde effect creëren door je smartphone te gebruiken om in je auto te komen of zelfs te starten.

Communicatie tussen auto en smartphone gestandaardiseerd

De meeste autofabrikanten laten je hiervoor een eigen applicatie of technologie gebruiken. Niet zo handig wanneer je wil switchen van auto, laat staan de algehele veiligheid van de techniek. Vandaar dat een grote groep fabrikanten van auto's en toestellen volop aan het werk is met Digital Key, wat een universele standaard moet worden. Onder leiding van Samsung zitten grote techbedrijven als Apple, LG en Qualcomm in de organisatie.

De Digital Key versie 1.0 wordt op dit moment gebruikt door Audi bij een aantal modellen. Deze standaard laat jou via NFC een digitale sleutel op je smartphone plaatsen, waarmee je onder meer autodeuren kunt openen én de motor mee kunt starten. Door deze universele standaard moet er een veiligere manier gerealiseerd worden om verbinding te maken tussen smartphone en auto.

Op dit moment kunnen ook de grote vertegenwoordigde autofabrikanten van het CCC als BMW, General Motors, Hyundai en Volkswagen aan de slag met de eerste versie. Digital Key Versie 2.0 moet in begin 2019 klaar zijn en moet ervoor zorgen dat nog meer smartphones moeten kunnen werken met de software. 

De toekomst van de Digital Key ligt echter niet alleen bij de NFC-technologie. Zo blijkt uit een eerder gepubliceerd whitepaper dat je in de toekomst niet eens actie hoeft te ondernemen om je auto te ontgrendelen of starten, zolang je smartphone maar in de buurt is. Dit gebeurt waarschijnlijk via bluetooth.

Via 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden