Vergelijk 3.579.277 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei P9 krijgt geen Android Oreo

Nieuws Huawei P9 krijgt geen Android Oreo
Door ,

Loop jij dagelijks rond met de Huawei P9? Dan hebben we slecht nieuws voor je. De P9 ontvangt geen update naar Android 8.0 Oreo. Een Britse medewerkster van de klantenservice heeft een van zijn klanten verteld dat het vlaggenschip niet de nieuwste Android-versie krijgt.

Altijd als Google een nieuwe versie van haar besturingssysteem uitrolt, duikt de ‘eeuwenoude’ vraag op: krijgt mijn toestel een update? Het is aan fabrikanten om te bepalen welke toestellen uit hun assortiment wel en niet de nieuwste versie van het besturingssysteem ontvangen. Omdat vrijwel alle smartphonemakers een skin of schil over Android gieten, kost het tijd om deze compatibel te maken te maken. Ieder toestel heeft bovendien zijn eigen hardware, waardoor het ontwikkelen en testen van een nieuw besturingssysteem veel tijd en energie in beslag neemt. Daarom krijgt vaak ook maar een handjevol toestellen de nieuwste Android-versie.

Geen Android Oreo voor Huawei P9

In maart ging het gerucht dat de Huawei P9, die inmiddels meer dan twee jaar oud is, wellicht een update naar Android 8.0 Oreo zou krijgen. Huawei lanceerde rond diezelfde tijd een bètaprogramma voor de P9 en P9 Plus om Android Oreo te testen op deze vlaggenschepen. Dat is inmiddels drie maanden geleden en nog steeds is de nieuwste Android-versie nergens te bekennen voor de P9-serie.

Huawei P9 krijgt geen Android Oreo

Vandaag horen we dat Android 8.0 Oreo wellicht helemaal niet wordt uitgerold naar de Huawei P9. Een Britse klant vroeg aan de klantenservice van Huawei wanneer zijn toestel Android Oreo zou krijgen. Via de e-mail kreeg hij een reactie van de Chinese smartphoneproducent. Daarin vertelde een medewerkster dat de nieuwste Android-versie niet naar de P9 wordt gebracht. Volgens de persoon in kwestie heeft dat alles te maken met de ‘hardwarecapaciteit’ van het vlaggenschip. Hierdoor is het denkbaar dat de P9 spontaan vastloopt of onevenredig veel energie vreet. Om die redenen heeft Huawei besloten Android Oreo niet uit te rollen naar de P9.

De Huawei P9 verscheen in de eerste helft van 2016 en draaide destijds op Android 6.0 Marshmallow. Ongeveer een jaar later kreeg het toestel zijn eerste grote software-update naar Android 7.0 Nougat. Dat is de versie waar je genoegen mee zult moeten nemen, want Android 8.0 Oreo kunnen we op onze buik schrijven. Het is jammer dat Huawei ons goede hoop gaf en we nu op deze manier erachter moeten komen dat het feest niet doorgaat.

Benieuwd welke nieuwe features je misloopt? In het onderstaande omslagartikel hebben we de 7 beste features van Android 8.0 Oreo voor je op een rij gezet.

De 7 beste nieuwe features van Android 8.0 Oreo

De 7 beste nieuwe features van Android 8.0 Oreo

22 aug 2017 - Maandagavond Nederlandse tijd onthulde Google de naam van haar nieuwste Android-versie. Android Oreo. Of Android 8.0 Oreo voluit. Ten opzichte van zijn voorganger Android Nougat heeft de zoekmachinegigant voor het besturingssysteem meer dan genoeg nieuwe functies bedacht. GSMinfo heeft de 7 beste nieuwe features voor jullie op een gezet.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden