Vergelijk 2.690.996 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Strepen in recente Xperia-toestellen

Nieuws Strepen in recente Xperia-toestellen
Door ,

Gebruikers van een aantal Xperia-toestellen hebben last van horizontale strepen in het scherm. Sony erkent dit probleem maar labelt het niet als een defect, maar als een eigenschap van de lcd-schermen. De strepen kunnen geen kwaad en verdwijnen na een tijdje weer, maar heel ideaal is het niet.

Volgens Sony gaat het niet om een defect van de schermen, maar zijn de strepen een gevolg van elektrostatische effecten in combinatie met bepaalde eigenschappen van de beeldschermen. De lijnen zouden weer verdwijnen wanneer de elektrostaticiteit verdwijnt. Deze elektrostatische effecten zouden optreden bij herhaaldelijke aanrakingen, zoals door je foto's of social media apps scrollen.

Toestellen

De toestellen waar nu vooral de klachten over binnenkomen zijn de XZ1 Compact die vorig jaar op de markt verscheen en de onlangs uitgebrachte XZ2 en XZ2 Compact. De  Sony Xperia XZ Premium en de Xperia X zouden dit technische mankementje niet vertonen. Ondanks dat Sony toegeeft dat de problemen met de lcd-beeldschermen bestaan, heeft de Japanse smartphone-fabrikant niets laten weten over een eventuele compensatie voor de 'probleemschermen'.

Het is mogelijk om de strepen zelf op te wekken door herhaaldelijk over hetzelfde stukje scherm te wrijven. Of je dit ook echt wilt doen is een ander verhaal. De strepen vallen echter pas echt op wanneer je een egale achtergrond hebt. In de praktijk ontstaan de strepen als je bijvoorbeeld door je foto's heen bladert. Doordat foto's vaak niet als egale achtergrond functioneren, vallen de lijnen in je scherm niet snel op. Wanneer je het scherm even niet meer aanraakt, zullen de strepen na ongeveer een halve tot een hele minuut weer verdwijnen. De strepen zijn niet schadelijk voor je telefoon of je beeldscherm.

strepen sony xperia tweakers    strepen sony xperia tweakers

Reviews

Wij bij GSMinfo.nl hebben laatst ook de kans gekregen om de XZ2 en de XZ2 Compact te reviewen. Tijdens de testperiode van deze toestellen is het onze gedetailleerde smartphone-fanaten niet opgevallen. Het is dus goed mogelijk dat je bij normaal gebruik helemaal niks van dit fenomeen zult merken. Lees hieronder wat onze redactie van de XZ2 en de XZ2 Compact vindt.

Sony Xperia XZ2 review

Sony Xperia XZ2 review

10 mei 2018 - De Xperia XZ2 is het nieuwste topmodel van Sony. Hoe houdt het toestel zich staande? Moet je het ding kopen als je een Xperia XZ1 hebt? Allemaal vragen die je kan beantwoorden na het lezen van deze review.

Sony Xperia XZ2 Compact review

Sony Xperia XZ2 Compact review

5 mei 2018 - 'Kleine smartphones zijn niet meer van deze tijd' hoor je wel eens. Het klopt ook wel dat er steeds meer 'grote' smartphones worden gemaakt, maar in het Nederlands zeggen we niet voor niets mobieltje. Sony snapt dat niet iedereen zin heeft in een gigantische telefoon die maar net in de broekzak past, daarom houden zij vast aan de Compact-toestellen. De Xperia XZ2 Compact is de nieuwste iteratie van het toestel, eens kijken of het wat is.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden