Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

iOS 12 verbetert levensreddende software

Nieuws iOS 12 verbetert levensreddende software
Door ,

Snelle hulp bij noodsituaties is enorm belangrijk. In ernstige noodgevallen kunnen een aantal minuten het verschil tussen leven en dood betekenen. Apple slaat hierom de handen ineen met RapidSOS om de next generation 911-software in de iOS 12 update te verwerken.

De locatie is één van de belangrijkste gegevens die een meldkamer nodig heeft wanneer ze een noodoproep ontvangen. Dit lijkt enorm vanzelfsprekend en is ook makkelijk wanneer je in een bekende omgeving bent. Het kan alleen soms voorkomen dat je niet weet waar je precies bent of dat je niet in staat bent om op dat moment duidelijk aan het meldkamerpersoneel door te geven wat de locatie is. Denk bijvoorbeeld aan mensen die in shock zijn of situaties waarbij de beller niet meer aanspreekbaar is. Tegenwoordig is het voor meldkamers al een stuk makkelijker om in die situatie een locatie te achterhalen met behulp van gps en apps.

Een noodnummer instellen op je smartphone doe je zo

Een noodnummer instellen op je smartphone doe je zo

22 mei 2019 - Een noodnummer instellen op een smartphone is kinderlijk eenvoudig. Toch zijn er verrassend weinig mensen die dat ook daadwerkelijk doen. Heb jij enig idee hoe dat moet? In dit artikel leggen we het uit zodat jullie dat ook kunnen doen voor jezelf, je partner en kinderen.

RapidSOS in iOS 12 

Eerder heeft Apple de functie: 'Hibridized Emergency Location' of afgekort 'HALO', die ook al te vinden is op Android-toestellen, toegevoegd aan iOS 11.3. Met deze functie kunnen meldkamers bij een noodoproep beter de locatie van het toestel waarmee gebeld wordt bepalen. In iOS 12 wordt nu ook de software van next generation 911-RapidSOS verwerkt. Hierdoor heb je geen losse app meer nodig voor het nauwkeurig bepalen van de locatie van een noodmelding. De software van RapidSOS zal in eerste instantie alleen nog gekoppeld zijn aan het Amerikaanse 911-noodnummer, maar zal later mogelijk ook gekoppeld worden aan Europese 112-nummer.

Met deze update valt Apple nu al binnen de FCC (Federal Communications Commission)-eisen voor komende jaren. De FCC eist dat tegen 2021, de locatie van bellers minimaal 80% van de keren binnen een straal van 50 meter gevonden moet zijn. Zelfs in dichtbevolkte of juist laagbevolkte gebieden. Het bepalen van de locaties mag echter niet zomaar gedaan worden. Er rusten tegenwoordig strenge privacy-eisen op het achterhalen van locaties of gegevens. Het bepalen van een locatie bij een noodoproep gebeurt via gps en wifi bepaling. De locatiebepaling kan alleen gedaan worden wanneer de lijn open is. Zodra de lijn verbroken is kunnen de meldkamers jouw locatie niet meer volgen. De laatst bekende locatie behouden ze wel.

112 App

iOS 12 komt rond september beschikbaar. Tot die tijd kun je ook gebruik maken van de 112 App. In plaats van op de 'normale' manier 112 bellen, kan je nu ook via de app het noodnummer bereiken. Deze app geeft niet automatisch jouw locatie door aan de meldkamer, maar zorgt er wel voor dat jij precies weet waar je bent. Wanneer je belt via de app geeft de app direct aan waar jij op dat moment bent. Niet alleen het adres, de staat of de stad, maar ook de gps-coördinaten komen in beeld te staan. Zo kan jij precies aan de meldkamer aangeven waar hulp naar toe moet.

112 App

App name
 
Communicatie

Wanneer je het 112-noodnummer belt via de 112 App krijg je in je scherm automatisch te zien waar je bent. Niet alleen de straat, postcode en stad, maar ook de gps-coördinaten van jouw locatie. Je krijgt binnen de app ook de mogelijkheid om een medicijnlijst in te voren, kopie ID-kaart en zorgkaart in zetten en noodgegevens.

Play Store App Store

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden