Vergelijk 2.723.042 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Kwartaal omzet mobiele netwerk-operators naar 941 miljoen gedaald

Nieuws Kwartaal omzet mobiele netwerk-operators naar 941 miljoen gedaald
Door ,

De vier mobiele netwerk-beheerders (KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2) hebben samen in het eerste kwartaal een omzet behaald van 941 miljoen. Dit is 7 procent minder dan dat dit kwartet een jaar eerder behaalde en 3 procent minder dan het laatste kwartaal van 2017.

Drie van de vier providers maakte dit kwartaal minder omzet dan dat ze in het eerste kwartaal van 2017 maakte. De omzet van Vodafone is met 9,7% het meeste gedaald. Hierdoor moest het bedrijf ook een stukje marktaandeel inleveren en is na een daling van 0,9% op een marktaandeel van 30,8% geëindigd. T-Mobile verloor iets minder, maar nog steeds wel een pijnlijke 8,5% minder aan omzet waardoor zij nu een marktaandeel van 22,5% bezitten. KPN heeft van de drie verliezers procentueel de minste omzet verloren. Zelfs met een omzetdaling van 7,2% blijft de marktleider wel stabiel met een marktaandeel van 40,5%.

Tele2 wordt overgenomen door T-Mobile

Tele2 wordt overgenomen door T-Mobile

15 dec 2017 - Het doek lijkt te vallen voor Tele2. De provider wordt overgenomen door T-Mobile. De bedrijven gaan pas in de tweede helft van 2018 samen, zodra er toestemming is van de mededingingsautoriteiten.

Tele-2

Niet iedereen heeft dit eerste kwartaal dalende omzet gehad. Tele2 is de enige van het viertal die wel hun omzet wist te verhogen. De Benjamin van deze groep noteerde een stijging van 18% ten opzichte van de kwartaalcijfers van begin 2017. Ze hebben door deze omzet stijging ook een stijging van hun marktaandeel verdiend van maar liefst 1,3% ten opzichte van Q1 2017. Tele2 blijft nog wel de kleinste van de groep met een marktaandeel van 6.2%. In de toekomst kunnen we waarschijnlijk wel een fusie van T-Mobile en Tele2 gaan verwachten. De fusie is al aangemeld bij de Europese Commissie en de telecombedrijven wachten momenteel op goedkeuring.

Oorzaak daling

Volgens de mobiele netwerk operators is de daling van de omzet het gevolg van de regulering. Hierbij wordt er gezorgd dat er niet een of meerdere partijen de markt domineren met hoge prijzen. Door het invoeren van de regulatie is er een sterkere concurrentie binnen het netwerkbeheer ontstaan en hebben de beheerders op sommige vlakken hun prijzen moeten verlagen. Andere oorzaken van de omzetdaling zijn de sterk verlaagde roamingkosten en verminderde bel- en sms-gesprekken. Naar verwachting gaat de komende jaren de omzet binnen de telecomwereld nog verder dalen. De groei van de omzet uit data en extra diensten is niet genoeg om de structurele daling van de omzet uit bel en sms-gesprekken volledig te compenseren.

Alles over de afschaffing van roamingkosten in Europa

Alles over de afschaffing van roamingkosten in Europa

1 jun 2017 - 2017 markeert een keerpunt voor smartphonegebruikers. Naast de nieuwe Telecomwet staat ons nog een belangrijke mijlpaal te wachten: het afschaffen van de roamingkosten in Europa. Wat betekent dit voor onze beurs? GSMinfo vertelt je over enkele weken kunt verwachten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden