Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Analisten: ‘Galaxy S9 verantwoordelijk voor lagere winst Samsung’

Nieuws Analisten: ‘Galaxy S9 verantwoordelijk voor lagere winst Samsung’
Door ,

Samsung weet al zes kwartalen op rij een hogere winst te verzilveren. Daar kan komend kwartaal wel eens verandering in komen. Analisten voorspelen dat de winst over de maanden april, mei en juni wel eens lager kan uitvallen. Dat is te wijten aan de tegenvallende verkoopcijfers van de Samsung Galaxy S9 (Plus).

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus werden eind februari uit de doeken gedaan op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Vlak na de presentatie verscheen het ene na het andere artikel online over hoe goed het beeldscherm wel niet was, of hoe prachtig de plaatjes waren die je met de vlaggenschepen kon schieten. Oftewel, niets anders dan lof voor Samsung.

Nadat de euforie plaatsmaakte voor nuchtere soberheid zagen recensenten en consumenten dat de nieuwste topmodellen meer gemeen hadden met hun voorganger dan ze aanvankelijk dachten. En dat terwijl de nieuwste aanwinsten enkele honderden euro’s duurder waren. Hoewel we geen officiële verkoopaantallen kennen van de Galaxy S9 (Plus), horen we vanaf dag één al berichten dat de verkoop lager uitvalt dan gedacht. Zo lag het aantal pre-orders naar verluidt een stuk lager dan bij de Samsung Galaxy S8 (Plus). De meest recente voorspelling is dat de Galaxy S9 (Plus) dit jaar ‘slechts’ 30 miljoen keer over de toonbank gaat. Dat is het laagste aantal sinds de introductie van de Samsung Galaxy S3 in 2012.

Winst neemt een duik

Dat zit marktanalisten niet lekker. Zij voorspellen dat Samsung volgende maand met slecht nieuws op de proppen komt. De Koreaanse smartphonemaker presenteert kwartaal op kwartaal hogere winstcijfers. Zij vrezen dat er na zes kwartalen van hogere winsten een einde komt aan deze reeks. De analisten voorspellen dat de winst van Samsung komend kwartaal niet hoger uitvalt dan 13,64 miljard dollar, omgerekend zo’n 11,6 miljard euro. Dat is een daling van 6 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzet valt naar verwachting 5 procent lager uit en bedraagt 53,4 miljard dollar (45,4 miljard euro).

Er is echter ook hoop. Analisten voorspellen dat Samsung in het derde kwartaal weer gaat cashen. Dat heeft volgens hen niet per definitie iets te maken met de smartphoneafdeling, maar ze sluiten het ook niet uit. Als we de laatste berichten mogen geloven wordt de Samsung Galaxy Note 9 in de eerste week van augustus al gepresenteerd op een Galaxy Unpacked evenement. Ook zijn de analisten voorzichtig positief over de Samsung Galaxy S10 en de eerste opvouwbare telefoon van de Koreanen. Beide toestellen worden in de eerste drie maanden van 2019 verwacht.

Via

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 23,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 31,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 32,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd 120 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 12 mnd onbeperkt 5000 € 53,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 2000 € 30,00 € 15,00 Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden