Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony twijfelt aan randloos design

Nieuws Sony twijfelt aan randloos design
Door ,

Steeds meer fabrikanten kiezer ervoor om hun smartphones een edge-to-edge display of randloos scherm te geven. Ook Sony heeft deze designfilosofie tot op zekere hoogte overgenomen in haar nieuwste vlaggenschepen. Of de randen of bezels rondom het scherm in de nabije toekomst nog dunner, is iets waar Sony nog ernstig over nadenkt.

Dat blijkt uit een interview waarin Sony vier medewerkers ondervraagt over de totstandkoming en features van de Sony Xperia XZ2 en Sony Xperia XZ2 Compact.

Jarenlang bracht Sony mobiele telefoons op de markt met strakke lijnen, platte vlakken en een vingerafdruksensor in het frame. Deze ontwerpkeuze werd de signatuur van Sony-telefoons en kennen we ook onder de noemer OmniBalance. De laatste telefoons met dit typerende design waren de Sony Xperia XA2, Sony Xperia XA2 Ultra en Sony Xperia L2, die allen tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas werden gepresenteerd.

Met de komst van de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact sloeg Sony een hele andere weg in. De achterkant is gemaakt van 3D Glass, waardoor hij een lichte buiging heeft en nog beter in de hand ligt. De rechte lijnen hebben plaatsgemaakt voor mooie rondingen, de vingerafdrukscanner is naar de achterkant verhuisd en het traditionele 16:9 display is vervangen door een 18:9 scherm. Helaas heeft de hoofdtelefoonaansluiting moeten wijken in het nieuwe design. Deze nieuwe designfilosofie is omgedoopt tot Ambient Flow.

Balans

Hoewel het scherm een grote metamorfose heeft ondergaan, zijn de randen of bezels nog altijd niet zo slank als bij menig concurrerend vlaggenschip. In een vraaggesprek met een aantal designers die bij Sony in dienst zijn, vroeg het Japanse elektronicaconcern of dit in de nabije toekomst gaat gebeuren. Daarop krijgen we een niet-eenduidig antwoord voorgeschoteld.

Eén van de medewerkers zegt dat het in zijn ogen allemaal draait om balans. De randen rondom het scherm hebben een hele praktische functie: ze maken de bediening van het toestel prettiger. Ook krijgen schermen betere kijkhoeken als ze een rand aan de zijkanten hebben. Flinterdunne schermranden betekent dat Sony een oplossing moet bedenken voor zaken als de selfiecamera, speakers, geluidskwaliteit en antenne. Dat zijn verdiensten die Sony niet zomaar overboord wil gooien. Bij alle toestellen hebben de designers gezocht naar de juiste balans tussen de schermgrootte en gebruikersgemak. Dat is de reden waarom de Sony Xperia XZ2 Premium een 16:9 aspect ratio heeft en de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact een 18:9 verhouding.

De medewerkers zeggen hun best te doen om de schermranden in de toekomst slanker te maken. Ze wekken echter de indruk dat ze daarbij geen haast maken, omdat de user experience zo hoog in het vaandel staat. De komst van nieuwe technologieën kan hier verandering in brengen.

Via

Sony Xperia XZ2 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 3000 3000 € 22,44 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 1000 € 22,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd - 2000 € 23,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 500 € 23,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 5000 € 37,50 € 0,- Bekijken
Alle Sony Xperia XZ2 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden