Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nieuwe Android-skin voor Sony-smartphones'

Nieuws 'Nieuwe Android-skin voor Sony-smartphones'
Door ,

Sony stopt met de ontwikkelingen voor de Xperia Home-launcher. Het lijkt daarom niet onwaarschijnlijk dat het bedrijf aan een nieuwe schil voor Android-toestellen werkt.

Sony is al jaren actief op de smartphonemarkt. De fabrikant brengt Sinds 2013 meerdere Xperia-toestellen per jaar uit welke draaien op een versie van Android. Op Google+, het sociale netwerk van Google, meldt Sony nu te gaan stoppen met de ontwikkeling van de Xperia Home-launcer. Volgens het bedrijf worden er geen nieuwe features meer aan de gebruikersschil toegevoegd. Voorlopig werkt Sony nog wel aan kleinere updates, zoals bugfixes.

Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat Sony aan een nieuwe schil voor zijn Android-smartphones werkt. Mogelijk gaat het om een lichtere schil die de gebruiker meer Android biedt. Dat betekent minder 'verf' over Android heen en minder apps van Sony, zoals Timescape, die erg lastig te verwijderen zijn. Details over ontwikkelingen van een nieuwe Android-skin heeft Sony nog niet naar buiten gebracht.

Android P

In de loop van dit jaar komt Google met een nieuwe Android-versie, namelijk Android P. Mogelijk zal Sony zijn meest recente toestellen met ingang van deze nieuwe versie van Android updaten. Onder andere de Sony Xperia XZ2 en Sony Xperia XZ2 Compact kunnen rekenen op Android P. Sony is normaal gesproken wat later met het verspreiden van een nieuwe Android-versie. In de komende maanden zullen we meer informatie over de Android-update en de verwachte nieuwe Sony-schil lezen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden