Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Cryptovaluta minen niet meer mogelijk op Apple apparaten

Nieuws Cryptovaluta minen niet meer mogelijk op Apple apparaten
Door ,

Apple verbiedt apps die cryptovaluta minen. Doordat Apple-apparaten niet geschikt zijn voor dit proces vraagt het te veel van onder andere de batterij en de snelheid. Het minen heeft volgens Apple een negatieve invloed op de gebruikservaring.

Cryptovaluta is in de afgelopen jaren razend populair geworden. De snelle beslissers onder ons die vanaf het begin al door hadden hoe populair cryptovaluta zouden gaan worden, hebben hier groot geld mee verdiend. Nadat munten zoals Bitcoin qua waarde enorm gestegen waren, wilde iedereen opeens investeren en cryptovaluta verdienen. Negen jaar geleden kostte één Bitcoin nog 0,09 dollar, begin vorig jaar stond de koers al op 1.762,76 dollar. Eind 2017 heeft de waarde van Bitcoin zelfs even op 13.800 dollar gestaan. Had je het aangedurfd om 9 jaar geleden 100 dollar te investeren dan was eind 2017 de waarde gestegen tot meer dan één miljoen. Momenteel ligt de koers na een flinke daling rond de 6.800 dollar. Een stuk minder, maar nog steeds genoeg om interesse bij velen te wekken. 

Minen

Cryptovaluta kopen is één van de manieren om aan digitale munten te komen. Een andere manier is door valuta te minen. Minen is simpel gezegd het oplossen van ingewikkelde algoritmes door een computer. Wanneer er zo een algoritme opgelost wordt komt er cryptovaluta vrij die verdeeld worden onder de computers die hebben bijgedragen aan het oplossen van zo'n som.

Om echt winstgevend te minen heb je een computer nodig met geavanceerde hardware en enorm veel rekenkracht. Telefoons, tablets of 'huis-tuin-keuken' laptops en computers kunnen de mining-processen niet aan. Ze worden snel warm, accu wordt leeggezogen en het apparaat wordt trager omdat het te druk bezig is met het oplossen van moeilijke algoritmes.

Cryptocurrency beheren met je telefoon, hoe doe je dat veilig?

Cryptocurrency beheren met je telefoon, hoe doe je dat veilig?

11 dec 2017 - Cryptocurrency, zoals Bitcoin en Litecoin, hoor je steeds vaker voorbij komen. De digitale valuta lijkt niet meer te stoppen. Hoog tijd om eens te kijken hoe we deze cryptocurrency veilig en tegelijkertijd handig kunnen beheren.

Apple

Apple heeft hierom besloten dat app-ontwikkelaars geen apps meer mogen publiceren in de App Store waarmee cryptovaluta gemined kan worden. Gebruikers hebben niet door hoeveel dit van een toestel vraagt en komen vervolgens met klachten over batterijduur of traagheid bij Apple. Apple wilt hiermee de kans op een negatieve gebruikservaring door de gevolgen van het minen weghalen.

Het verbod zorgt er nu voor dat er niet meer op een Apple product gemined kan worden. Apps waarmee je valuta in de cloud kan minen blijven wel toegestaan. Hierbij laat je namelijk andere apparaten voor je minen. Ook apps voor crypto wallets, digitale portemonnees waarin crypto geld opgeslagen kan worden, blijven gewoon toegestaan.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden