Vergelijk 2.025.414 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei gaat met de Kirin 710 direct de competitie aan met Qualcomm

Nieuws Huawei gaat met de Kirin 710 direct de competitie aan met Qualcomm
Door ,

Nadat Qualcomm eind vorige maand met een nieuwe 700-serie chipset komt, lijkt Huawei hetzelfde te willen doen en komt ook met een vernieuwde chip. De Kirin 710 zou zo de strijd aan gaan met de nieuwste Qualcomm Snapdragon 710.

Huawei zou volgens bronnen bezig zijn met een nieuwe chipset. Het zou hier gaan om de 'Kirin 710'. Met deze chipset probeert Huawei Qualcomm bij te blijven die net de nieuwe 'Qualcomm Snapdragon 710' heeft uitgebracht. De Snapdragon 710 is bedoeld om het gat te vullen tussen de premium 800-serie en de middenklasse 600-serie. 

Qualcomm Snapdragon 710 vs Kirin 710

De Snapdragon 710-chipset heeft een aantal grote verbeteringen meegekregen ten opzichte van zijn voorganger, de Snapdragon 660. De Snapdragon 710 heeft een octacore-processor met zes kernen die geklokt zijn op 1,7 GHz en twee kernen op 2,2 GHz. Als we kijken naar snelheden zien we dat de Snapdragon 710 ongeveer 15 procent sneller is met het opstarten van apps. Online surfen gaat zelfs 25 procent sneller. Daarnaast is de Snapdragon 710 volgens Qualcomm twee keer zo krachtig wanneer het gaat om AI- en AR-features. De Snapdragon chip is gebakken volgens het 10nm-procedé, dat gunstiger is voor de batterijduur. 

Qualcomm onthult Snapdragon 710 octa-core processor

Qualcomm onthult Snapdragon 710 octa-core processor

24 mei 2018 - Qualcomm heeft vandaag een gloednieuwe processor gepresenteerd: de Snapdragon 710. Hij is gemaakt op 10nm-procede, telt acht kernen en is bestemd voor premium mid-range telefoons. De eerste toestellen met deze chipset worden over ruim een maand verwacht.

De Kirin 710 zou qua specificaties hetzelfde moeten kunnen als de Snapdragon, maar maakt hierbij gebruik van oudere technologie. Kirin 710 ziet er in principe uit als een verbeterde versie van de Kirin 659, die gebakken is volgens het 12nm-procedé. Dit kan mogelijk iets meer van je accu vragen, maar dat hoeft niet per se het geval te zijn.  

Toestellen

Ondanks dat de Snapdragon 710 pas net uit is, hint het bedrijf er wel op dat we dit kwartaal de chipset al in nieuwe toestellen kunnen gaan vinden. Eén van deze toestellen zou de Xiaomi Mi 8 SE moeten zijn. Huawei heeft zelf het bestaan van de Kirin-chip nog niet officieel bevestigd, maar volgens geruchten zou de Kirin 710-chipset mogelijk in de nieuwe Huawei Nova 3 zitten. Dat zou betekenen dat Huawei zelfs eerder met de chipset in toestellen op de markt komt. 

Een andere zeer waarschijnlijke kandidaat voor de Kirin 710-chipset is de Huawei Mate 20 Lite. De 710-chipset zou zo de Kirin 659-chipset vervangen die nu in de Mate 10 Lite gebruikt wordt. De 710-chipsets zouden een flinke verbetering moeten zijn op de voorgaande Snapdragon 660 en de Kirin 659 zonder dat de toestelkosten flink verhoogd hoeven worden.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden