Vergelijk 4.173.977 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Google Pixel 3 (XL) krijgt Active Edge en wireless charging’

Nieuws ‘Google Pixel 3 (XL) krijgt Active Edge en wireless charging’
Door ,

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL krijgen drukgevoelige sensoren in het frame, net als hun voorgangers. Daarnaast krijgen ze een gloednieuwe feature: draadloos opladen. Om dit mogelijk te maken hebben de vlaggenschepen een glazen achterkant in plaats van aluminium backpanel.

Active Edge maakt comeback

Dat zegt een ontwikkelaar op het ontwikkelaarsforum XDA-Developers. Forumlid meraz9000 zegt dat het prototype waar hij de hand op had weten te leggen inmiddels niet meer werkt. Of zoals dat in goed jargon heet: dat hij soft-bricked is. Voordat hij zijn toestel onklaar maakte, voelde hij echter het toestel trillen aan de zijkant, wat een overduidelijke aanwijzing is dat hij met Active Edge is uitgerust.

Active Edge werd geïntroduceerd in de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL. Dat is de naam die Google heeft gegeven aan de drukgevoelige sensoren in de zijkant van het toestel. Door hier in te knijpen activeer je de sensoren in het frame en open je Google Assistant. Daarnaast demp je er het geluid mee als je gebeld wordt. Een soortgelijke feature ken je misschien ook nog van de HTC U11-reeks en de HTC U12 Plus.

Op dit moment kunnen we uiteraard niet bevestigen dat Active Edge terugkeert naar de Google Pixel 3 (XL), maar het klinkt in ieder geval wel aannemelijk. Het bovenstaande verslag van de ontwikkelaar geeft in ieder geval reden om aan te nemen dat dit wel het geval is.

Draadloos opladen

Naast een bekende functionaliteit krijgen de vlaggenschepen mogelijk ook een nieuwe feature: wireless charging. Dezelfde ontwikkelaar zegt dat hij hiervoor eveneens aanwijzingen heeft gevonden. In de SystemUIGoogle.apk zegt dat hij codesegmenten heeft gevonden die hier mogelijk op duiden, namelijk DOCK_IDLE en DOCK_ACTIVE.

Om dit mogelijk te maken heeft Google een belangrijke aanpassing gemaakt aan het design. Volgens de ontwikkelaar hebben de Pixel 3 en Pixel 3 XL een glazen backpanel. De huidige vlaggenschepen hebben een behuizing dat volledig van metaal is gemaakt. Daardoor is het niet mogelijk om ze draadloos op te laden. Het was een van de veelgehoorde kritiekpunten die Google kreeg toen ze vorig jaar oktober de Pixel 2 en Pixel 2 XL onthulde.

We verwachten pas dat Google in oktober de derde generatie Pixel-telefoons uit de doeken doet. Dan houdt de zoekmachinegigant het Made By Google event. Wij kijken er in ieder geval al reikhalzend naar uit, jullie ook?

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden