Vergelijk 2.736.196 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Oreo-update voor Vodafone Samsung Galaxy S7 toestellen

Nieuws Oreo-update voor Vodafone Samsung Galaxy S7 toestellen
Door ,

Het duurde even, maar de update naar Android Oreo 8.0 is eindelijk beschikbaar voor de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge. De update is momenteel echter alleen voor toestellen die bij Vodafone gekocht zijn. Wanneer de update voor alle overige S7 toestellen beschikbaar komt is nog niet bekend.

De update naar Android Oreo 8.0 wordt nog niet aangeboden via een over-the-air (OTA)-update. Dat betekent dat de update dus niet direct via je telefoon gedownload en geïnstalleerd kan worden. De update is momenteel wel te downloaden via Samsung Smart Switch vanaf je PC. De update vind je gemakkelijk door Samsung Smart Switch te installeren op je PC. Sluit vervolgens jouw toestel aan met een kabeltje en maak voor de zekerheid even een back-up. Klik vervolgens op bijwerken en volg de aanwijzingen die op het scherm verschijnen. Dan heb je in een mum van tijd jouw Galaxy S7 helemaal up-to-date.

De 7 beste nieuwe features van Android 8.0 Oreo

De 7 beste nieuwe features van Android 8.0 Oreo

22 aug 2017 - Maandagavond Nederlandse tijd onthulde Google de naam van haar nieuwste Android-versie. Android Oreo. Of Android 8.0 Oreo voluit. Ten opzichte van zijn voorganger Android Nougat heeft de zoekmachinegigant voor het besturingssysteem meer dan genoeg nieuwe functies bedacht. GSMinfo heeft de 7 beste nieuwe features voor jullie op een gezet.

Wacht je liever totdat de update rechtstreeks op jouw telefoon beschikbaar komt? Dan kun je ook een handmatige check doen. Dat doe je door op je telefoon naar 'Instellingen' te gaan, dan via 'Software-update' naar 'Updates handmatig downloaden' te gaan. Wanneer de software beschikbaar is, kan je hem daar vinden en downloaden. Let wel op dat je bij het downloaden verbonden bent met wifi. De update is ongeveer 1,5GB groot en kan dus een grote hap uit jouw bundel zijn.

Bootloop

De gebruikers van de Samsung Galaxy S7 (Edge) moesten wat langer op de update wachten dan andere toestellen van Samsung. Dit komt doordat Samsung de update even stil heeft gelegd in verband met softwarematige problemen. Bij enkele toestellen zorgde de update voor een zogeheten bootloop. Hierbij startte de smartphone steeds opnieuw op, secondes nadat je hem aan had gezet.

Samsung legt uitrol Android Oreo stil voor Galaxy S7

Samsung legt uitrol Android Oreo stil voor Galaxy S7

17 mei 2018 - Het is geen permanente stop maar voorlopig zullen gebruikers van de Galaxy S7 nog ietsje langer geduld moeten hebben. Zoals de update nu verspreid is wil je deze ook niet op je telefoon.

Android Oreo 8.0

notificatie dotOreo 8.0 heeft een aantal leuke nieuwe features in vergelijking met zijn voorganger. De update introduceert onder andere de 'notification dots'. ​Wanneer je een melding hebt van een bepaalde app staat er vanaf nu een klein bolletje bij het app-icoon. Zo kun je in één oogopslag zien in welke apps er een melding voor je staat te wachten. Handig voor bijvoorbeeld social media-apps, mail of het nieuws. 

 

Een andere leuke optie die mee komt met de Oreo-update is de picture-in-picture-modus. Hierbij heb je de mogelijkheid om apps als Google Maps, Netflix, YouTube en een aantal andere apps in een kleiner scherm te behouden. Hierdoor hoef je niet meer te kiezen tussen bijvoorbeeld navigeren en een foto maken of Netflix kijken en tegelijkertijd alle belangrijke WhatsApp-berichtjes beantwoorden.

   Picture-in-picture

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden