Vergelijk 2.449.415 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HMD Global: Android P voor alle Nokia-toestellen

Nieuws HMD Global: Android P voor alle Nokia-toestellen
Door ,

Alle Nokia-smartphones die draaien op Android kunnen volgens uitgever HMD Global rekenen op een update naar Android P. Het Finse bedrijf onthulde deze week drie nieuwe toestellen.

HMD Global heeft deze week drie nieuwe smartphones uit de doeken gedaan. Het bedrijf biedt consumenten ondertussen een flink aantal toestellen uit diverse prijsklassen en scoort daarnaast veel punten met zijn updatebeleid. Afgelopen jaar beloofde de uitgever van Nokia-toestellen al een update naar Android P voor smartphones die voor oktober 2017 waren aangekondigd. Nu maakt HMD Global deze belofte opnieuw voor alle toestellen die tot nu toe zijn gepubliceerd.

Android P, de aankomende versie van Google's besturingssysteem, is nog niet aangekondigd. Naar verluidt doet Google het OS in het derde kwartaal van dit jaar uit de doeken. Google-smartphones, zoals de verwachte Pixel 3-toestellen, draaien waarschijnlijk als eerste op de nieuwe Android-versie. HMD Global zal daarna waarschijnlijk als één van de eerste fabrikanten de nieuwe Android-versie naar zijn vlaggenschepen brengen. Goedkopere smartphones moeten daarna volgen.

Nokia 2

Afgelopen jaar bracht HMD Global een betaalbaar toestel op de markt. De Nokia 2 krijgt dit jaar een opvolger met de naam Nokia 2.1. Het origineel kan binnenkort rekenen op een update naar Android 8.1 Oreo. De update moet in juni beschikbaar komen. Alle Nokia-toestellen, behalve de Nokia 2, draaien ondertussen op Android 8.0 of 8.1 Oreo. HMD Global heeft gemaakte beloften tot nu toe waargemaakt en datzelfde verwachten we in de toekomst van het bedrijf.

(via1)(via2)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden