Vergelijk 2.006.653 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Software update iOS 4 voor iPhone 3G binnenkort beschikbaar!

Door ,

Tijdens de installatie van het nieuwe iOS 4 voor de 3G en 3GS ondervonden veel gebruikers problemen. Vastlopen van het toestel, tragere werking en verwijdering van contacten werden als bugs genoemd. Volgens Steve Jobs zelf is er een update onderweg.

iPhone iOS 4We zouden het bijna vergeten na alle commotie rondom de ontvangstproblemen van de iPhone 4, maar de release van iOS 4 ging ook niet bepaald vlekkeloos. Halverwege juni stroomden klachten binnen over problemen die iPhone gebruikers ondervonden na het upgraden van hun iPhone 3G of iPhone 3GS. Waar de ene nog niet aan installeren toekwam, speelden de problemen bij de ander pas op wanneer de installatie al achter de rug was. Meest genoemde problemen waren het vastlopen van het toestel, een enorme vertraagde werking en de verwijdering van alle opgeslagen contactgegevens.

Op MacRumors, een forum waar gebruikers nieuwtjes met betrekking tot mobiele telefonie kunnen posten, verscheen een kort verslag van een mailwisseling tussen een iPhone-klant en Steve Jobs. In de mail vraagt de klant wanneer hij een oplossing van Apple voor zijn niet-werkende iPhone 3G kan verwachten:

Ik wacht geduldig op 4.0.1 en 4.0.2, een update die mijn telefoon weer kan laten werken. Op verschillende fora adviseerden ze me op mijn telefoon te jailbreaken of andere methodes toe te passen die mijn telefoon weer zouden downgraden naar de originele versie van de iPhone 3. Ik ben echter niet van plan om een methode toe te passen die niet wordt ondersteund door Apple.

De reactie van Steve Jobs was kort, maar krachtig:

Software update coming soon.

Sent from my iPhone

iPhone iOS 4 screenshots

De grote baas van Apple komt niet met veel details over een geplande software update, maar waarschijnlijk refereert hij wel aan iOS 4.1. Deze versie is momenteel in de testfase beland. Ondanks het weinig verhullende bericht kunnen iPhone 3G-klanten dus rekenen op de aandacht van Apple en kunnen zij er vanuit gaan dat er wordt nagedacht over een manier om iOS 4 toch prima werkend op de iPhone 3G te krijgen. Of ditzelfde geldt voor de iPhone 3GS is nog niet duidelijk.

Bron

Update 02-09: De iOS 4.1 software update is vanaf volgende week te downloaden via iTunes.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden