Vergelijk 4.173.977 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Om deze reden is de HTC U12 Plus niet draadloos op te laden

Nieuws Om deze reden is de HTC U12 Plus niet draadloos op te laden
Door ,

Woensdag lanceerde HTC haar nieuwste high-end vlaggenschip, de HTC U12 Plus. Hij heeft niet alleen een opvallend design, maar is tevens voorzien van allerlei krachtige componenten. Eén feature ontbreekt echter, en dat is draadloos opladen. Tegenover Android Headlines legt HTC uit waarom deze optie is weggelaten.

De HTC U12 Plus is van alle gemakken voorzien. Hij heeft een prachtig en energiezuinig 6 inch groot scherm, tweede generatie Edge Sense sensoren in de zijkant van het toestel, de krachtigste chipset uit het assortiment van Qualcomm en maar liefst vier camera’s. Ook de forse 3500 mAh batterij mogen we uiteraard niet vergeten.

De accu heeft niet alleen een forse capaciteit, maar is ook razendsnel opgeladen. Met de bijgeleverde oplader heb je slechts iets meer dan een half uur nodig om hem voor de helft op te laden. Naast de quick charger is dat te danken aan de combinatie van USB-C aansluiting en ondersteuning van Quick Charge 3.0, of Quick Charge 4.0 als je de juiste oplader koopt. Wat de batterij van de HTC U12 Plus echter niet kan is draadloos opgeladen worden. Een woordvoerder van het bedrijf legt tegenover Android Headlines uit waarom deze feature is weggelaten.

Te langzaam

HTC zegt dat het niet bereid was om een uitruil te maken voor de consument. Draadloos opladen betekent namelijk dat je een smartphone een spoel moet geven. Het toevoegen van extra onderdelen komt het design niet ten goede, omdat hij daardoor nodeloos dik en zwaarder wordt.

Wireless charging klinkt misschien als een ideale oplossing, maar dat is volgens HTC verre van waar. Om te beginnen duurt het hierdoor een stuk langer voordat je toestel is opgeladen dan met een oplader en draadje. Daarnaast ben je gebonden aan een specifieke plek, zoals je bureau of werkkamer. Daar heb je immers de oplaadmat liggen. Afgezien van het feit dat dit niet handig is, brengt dit ook risico’s met zich mee. Door de manier waarop draadloos opladen op dit moment werkt, moet je de smartphone op een specifieke manier op de mat leggen, want anders laadt hij niet op. Als hij om een of andere reden per ongeluk verschuift, dan pak je het toestel op en zie je tot je ongenoegen dat hij niet of nauwelijks is opgeladen. En dat kan ook niet de bedoeling zijn.

Om al deze minpunten heeft HTC besloten om geen wireless charging aan haar vlaggenschip toe te voegen. In plaats daarvan krijg je een quick charger bij het toestel en ondersteunt hij Qualcomms snellaadtechniek Quick Charge 3.0. Op deze manier opladen gaat een stuk sneller en is een stuk gebruiksvriendelijker. Draadloos opladen klinkt leuk en aardig, maar snel opladen is in praktijk een stuk fijner, zo meent HTC.

OnePlus

Ook de OnePlus 6 kan niet uit de voeten met draadloos opladen. Is de fabrikant deze feature vergeten in te bouwen? Zeker niet. Het is een weloverwogen beslissing, zo liet een woordvoerder van het bedrijf onlangs weten. Als belangrijkste argument voert hij aan dat het voor de klanten van OnePlus geen “must-have feature” is vanwege Dash Charge en het bedrijf er alles aan heeft gedaan om de productiekosten -en dus de verkoopprijs- zo laag mogelijk te houden.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden