Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Deal omtrent opheffen handels verbod ZTE zowel VS en China akkoord

Nieuws Deal omtrent opheffen handels verbod ZTE zowel VS en China akkoord
Door ,

Na een hoop ophef, besprekingen en internationale onderhandelingen is er een deal gemaakt tussen Amerika en China om het handelsverbod met ZTE op te heffen. De precieze details zijn nog niet openbaar, maar beide landen zouden akkoord zijn met de overeenkomst.

ZTE was behoorlijk in een hoek gedreven door het handelsverbod wat hun was opgelegd door de VS. Het handelsverbod was opgelegd door de Amerikaanse regering als gevolg van het meerdere malen niet nakomen van afspraken. Het proces begon toen Amerika er achter kwam dat ZTE Amerikaanse producten doorverkocht aan Iran. Momenteel heerst er tussen Amerika en Iran een handelsboycot en mochten deze producten niet naar Iran worden doorgespeeld. ZTE kreeg hiervoor een boete van bijna één miljard dollar en moest disciplinaire acties nemen tegen de betrokken werknemers. Het laatste zou volgens de VS niet of onvoldoende gebeurd zijn. Doordat het bedrijf zich niet aan de afspraken hield, is hen een handelsverbod van zeven jaar opgelegd. Dit houdt in dat de Verenigde Staten voor een periode van zeven jaar, geen onderdelen meer mogen leveren aan ZTE.

ZTE moet productie stilleggen door handelsblokkade VS

ZTE moet productie stilleggen door handelsblokkade VS

11 mei 2018 - ZTE heeft een handelsblokkade gekregen vanuit de VS. De aanleiding hiervan is dat dit bedrijf in tijden van internationale handelsboycot toch technologie en onderdelen zou hebben verkocht aan Iran. Als de sancties blijven zoals ze nu zijn heeft dat grote gevolgen voor de toekomst van ZTE.

Deze straf heeft grote gevolgen voor ZTE. Ondanks dat het een van de grootste telecombedrijven in de wereld is, kan het niet overleven zonder producten uit Amerika. ZTE werkte voorheen met chipsets van Qualcomm, dat een Amerikaans bedrijf is. Een mogelijke oplossing hiervoor zou hulp vragen van een buurland. Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant Samsung maakt hun eigen chipsets net als Huawei. Mogelijk dat ze daar een deal mee kunnen sluiten. Een ander voorbeeld van een cruciaal product is Android. Het besturingssysteem van Amerikaanse bodem mag tijdens dit handelsverbod ook niet meer gebruikt worden in de smartphones geproduceerd door ZTE. 

In beroep

ZTE is in protest gegaan op de sancties die hen opgelegd is. Dit zou namelijk de ondergang van het bedrijf kunnen betekenen. Ook voor de medewerkers van dit bedrijf zou dat enorme gevolgen hebben doordat zij straks zonder werk op straat staan. In een Tweet van de Amerikaanse president Donald Trump stond dat hij samen met de Chinese President naar een oplossing zoekt. In eerste instantie heeft het 'U.S. House Appropriations Committee' unaniem besloten de boycot aan te houden. De maatregel was opgelegd met een reden en wordt niet opgeheven simpelweg omdat de president daarom vraagt.

China zou zelfs al hebben aangeboden om importheffingen op Amerikaanse landbouwproducten te verlagen in ruil voor de opheffing van het handelsverbod. Het U.S. House Appropriations Committee is van mening dat dit een situatie is om te onderhandelen over handelsverdragen tussen de twee landen. Volgens hen gaat het om het handhaven van de wet.

Toch een deal

De invloeden van zowel de Chinese president als de Amerikaanse president hebben wel iets kunnen bereiken. Er zou namelijk een deal gemaakt zijn waar beide landen mee akkoord zijn gegaan. Het gerucht gaat dat het handelsverbod zou worden opgeheven, maar ZTE zou wel weer een flinke boete moeten betalen. Daarbij moet ZTE waarschijnlijk ook op zoek naar een nieuw management en nieuwe directieleden. ZTE krijgt hiermee wel de kans voor een nieuwe start.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden