Vergelijk 2.723.463 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Motorola Moto G5 krijgt Android 8.1 Oreo'

Nieuws 'Motorola Moto G5 krijgt Android 8.1 Oreo'
Door , - 3 reacties

Gebruik jij dagelijks de Motorola Moto G5? Dan heeft GSMinfo wellicht goed nieuws voor je. Deze middenklasser krijgt later dit jaar mogelijk een update naar Android 8.1 Oreo. Het toestel is namelijk gespot in de database van Geekbench met de allernieuwste Android-versie.

De Motorola Moto G5 is inmiddels op leeftijd. Hij werd vorig jaar maart gepresenteerd, samen met de Motorola Moto G5 Plus. Aanvankelijk werd hij geleverd met Android 7.0 Nougat, een update naar versie 7.1 verscheen vlak daarna. De Oreo-update werd in augustus vorig jaar naar de eerste mobiele telefoons uitgerold. Vlak na de introductie van het besturingssysteem publiceerde Motorola een lijst met toestellen die de nieuwste Android-versie tegemoet konden zien. Eén van de telefoons op deze lijst was de Moto G5. Motorola gaf geen timeframe over de uitrol van de nieuwe Android-versie.

Android 8.1 in aantocht?

Tot op heden is de update naar Android Oreo voor de Moto G5 uitgebleven. Mogelijk komt daar binnenkort verandering in. We hebben het toestel namelijk in de database van Geekbench. Daarin wordt hij genoemd in combinatie met Android 8.1 Oreo. Het heeft er dus alle schijn naar dat Motorola eindelijk haar belofte gaat inlossen.

We kunnen echter niet keihard beloven dat de nieuwste Android-versie op korte termijn wordt uitgerold naar de Moto G5. Het is denkbaar dat de fabrikant Android 8.1 Oreo momenteel aan het testen is voor het toestel. Deze telefoons verschijnen dan eveneens in online benchmarks als Geekbench en GFXbench. Het is denkbaar dat de fabrikant tot de conclusie komt dat de nieuwste Android-versie niet aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet, en dus niet wordt uitgerold. Overigens gebeurt dat niet heel vaak, maar het komt wel degelijk voor.

Als Motorola inderdaad plannen heeft om Android 8.1 Oreo uit te rollen naar de Moto G5, dan heeft de middenklasser van vorig jaar een nieuwere Android-versie dan zijn opvolger, de Motorola Moto G6. Deze werd samen met de Moto G6 Plus en Moto G6 Play afgelopen maand onthuld door de Amerikaanse smartphonefabrikant. Alle drie de toestellen worden met Android 8.0 Oreo geleverd.

Wanneer Moto G5-gebruikers Android 8.1 ogen verwachten, kunnen we helaas niet zeggen. Zodra hij voor je klaarstaat, krijg je daar vanzelf een melding van. Via het instellingenmenu is het mogelijk om handmatig te controleren of hij al beschikbaar is.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden