Vergelijk 2.831.478 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Razer Phone krijgt portretmodus en beveiligingsupdate

Nieuws Razer Phone krijgt portretmodus en beveiligingsupdate
Door ,

Ruim een half jaar na lancering krijgt de camera van de Razer Phone een nieuwe feature: portretmodus. Tevens stelt de fabrikant een nieuwe beveiligingsupdate beschikbaar en heeft het diverse bugs geplet. Alles wat je over de laatste update voor de Razer Phone moet weten vind je op GSMinfo.nl.

Het is begin november 2017 als Razer vanuit het Science Museum in Londen haar allereerste telefoon ‘voor en door gamers’ lanceert. Deze luistert naar de naam Razer Phone. Wat maakt hem tot een gaming smartphone? Om te beginnen heeft hij een beeldscherm met een verversingsratio van 120 hertz. Bij doorsnee telefoons bedraagt deze 60 hertz. Hoe hoger deze refresh rate, des te vloeiender de beelden op het scherm. De grafische processor of GPU is dynamisch afgesteld op deze snelheid zodat je geen last hebt van zaken zoals tearing, stuttering, lag en ghosting. En natuurlijk heeft Razer hem twee dikke front-facing stereo speakers gegeven, waarvan de versterkers onder handen zijn genomen door THX, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de special effects van de Star Wars films en animatieseries.

Eén van de aspecten waar recensenten en gebruikers kritiek op hadden, is de camera. Het vlaggenschip heeft achterop weliswaar twee 12-megapixelcamera’s, de beeldkwaliteit van de plaatjes die hij aflevert is niet de beste in zijn klasse. Daarnaast ontbreekt er een feature die vandaag de dag op vrijwel alle high-end toestellen is te vinden: de portretmodus. Hiermee schiet je een foto van iemand waarbij de achtergrond door de camerasoftware wazig wordt gemaakt zodat de persoon op de voorgrond nog meer opvalt. Het is een fotografisch hoogstandje waar smartphonegebruikers jaren op hebben gewacht en met de komst van de iPhone 7 (Plus) eindelijk realiteit werd.  

Update

Deze kritiek is Razer niet ontgaan. Vlak na de lancering van de Razer Phone beloofde het gamingbedrijf uit Taiwan dat het een update zou uitrollen waarin deze functionaliteit opgenomen zou worden. Een maand geleden werd deze update uitgerold, maar werd helaas vrij snel daarna tijdelijk stopgezet. Inmiddels is de uitrol hervat en kunnen we de update op korte termijn verwachten.

Met de komst van de software-update krijgt de Razer Phone eindelijk de langverwachte portretmodus. Deze feature werkt overigens alleen met de dubbele camera aan de achterkant. De voorste camera kan nog altijd geen selfies in portretmodus schieten. Dat is niet het enige nieuwe aspect dat de update met zich meebrengt. Na installatie krijgt het vlaggenschip het laatste beveiligingsniveau: mei 2018. Verder lezen we in de changelog dat het vlaggenschip diverse bug fixes implementeert en de prestaties opschroeft. En natuurlijk mogen we Android 8.1 Oreo en zijn vele nieuwe features niet vergeten. In het onderstaande artikel lees je er alles over.

Alle nieuwe features van Android 8.1 Oreo op een rij

Alle nieuwe features van Android 8.1 Oreo op een rij

27 okt 2017 - Deze week kondigde Google de volgende nieuwe Android-versie aan: Android 8.1 Oreo. Het vernieuwde besturingssysteem heeft geen baanbrekende nieuwe functionaliteiten zoals bij Android 8.0 wel het geval was. Desondanks bevat het OS verschillende interessante en veelbelovende verbeteringen. We bespreken ze in dit artikel.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden