Vergelijk 3.165.550 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Zo stevig is de OnePlus 6

Nieuws Zo stevig is de OnePlus 6
Door ,

Hoe robuust is de OnePlus 6? Wellicht is het een van de vele vragen waar je een antwoord op zoekt als je overweegt om de nieuwste flagship killer van OnePlus aan te schaffen. Zack Nelson van het populaire YouTube-kanaal JerryRigEverything heeft het antwoord op deze vraag. Hij onderwerpt het vlaggenschip aan zijn beruchte bend- and scratch test.

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Dan gaat de verkoop van de OnePlus 6 van start. Het nieuwste vlaggenschip van de Chinese telefoonmaker werd eerder deze week uit de doeken gedaan. Maandenlang is er over het toestel gesproken en geschreven. De eerste reacties en hands-on ervaringen met het toestel zijn overwegend positief, de eerste uitvoerige reviews verwachten we volgende week.

OnePlus heeft een goede reputatie als het gaat om de bouwkwaliteit van haar high-end telefoons. Dat is te danken aan de bouwmaterialen die de fabrikant gebruikt, namelijk aluminium. Ook de behuizing van de nieuwste aanwinst is gemaakt van metaal, maar OnePlus heeft ditmaal een glazen paneel aan de achterkant aangebracht. Wat betekent dit voor de degelijkheid van het design bij alledaags en minder alledaags gebruik? Zack Nelson probeert een antwoord te vinden op deze vraag door smartphones te onderwerpen aan een buig- en krastest. Deze keer is de OnePlus 6 het lijdend voorwerp van zijn laatste video.

Flex

Nelson test altijd als eerste de krasgevoeligheid van het scherm. Aangezien de OnePlus 6 zowel aan de voor- als achterkant Corning Gorilla Glass 5 gebruikt, zou hij niet gevoelig moeten zijn voor alledaagse voorwerpen zoals sleutels. En dat blijkt te kloppen. Een stanleymes laat geen krassen achter op het scherm of het glazen paneel aan de achterkant. Dat geldt uiteraard niet voor het frame en de fysieke knoppen, die gemaakt zijn van aluminium. Zodra je hier met een scherp voorwerp overheen krast, zie je onmiddellijk de schade die het aanbrengt. De vingerafdrukscanner en camera’s zijn eveneens krasbestendig.

Een valtest maakt geen onderdeel uit van de proeven die Nelson uitvoert. Toch kunnen we zeggen dat OnePlus haar best heeft gedaan om valschade zo veel mogelijk te voorkomen. De fabrikant heeft namelijk een dunne laag plastic aangebracht tussen het glazen paneel en de metalen behuizing. Deze fungeert als een soort van dempkussen die de grootste impact van een val opvangt. Voor extra bescherming heeft OnePlus een doorzichtige beschermhoes bij haar vlaggenschip gevoegd.

De OnePlus 6 heeft een AMOLED-display. Dat bewijst Nelson door de vlam van een aansteker enige tijd tegen het scherm aan te houden. Na ongeveer 20 seconden slaat het scherm wit uit, wat inhoudt dat het inderdaad een AMOLED-scherm is. Traditionele LCD-displays worden bij extreme hitte zwart. De pixels herstellen zich niet van deze vuurdoop.

Tot slot volgt de buigtest, de ultieme test om te kijken hoe stevig de OnePlus 6 daadwerkelijk is. Nelson oefent flink wat druk uit op de behuizing en het scherm om te kijken of er barsten ontstaan in het frame of het beeldscherm. In de video is overduidelijk te zien dat het toestel naar binnen en buiten buigt, maar de structurele bouwkwaliteit blijft intact. De glazen panelen barsten niet. Als je dus per ongeluk gaat zitten terwijl de OnePlus 6 nog in je kontzak zit, is de kans dat hij onherstelbaar beschadigt raakt zeer klein.

OnePlus 6 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 1000 € 25,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 27,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 5000 € 35,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 1000 € 36,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 3000 € 43,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 39,00 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 6 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden