Vergelijk 3.064.782 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Exynos-processor straks ook bij andere fabrikanten te vinden’

Nieuws ‘Exynos-processor straks ook bij andere fabrikanten te vinden’
Door ,

Een hooggeplaatste Samsung-medewerker bevestigt tegenover persbureau Reuters dat zijn bedrijf in gesprek is met diverse smartphonefabrikanten. Het doel van deze gesprekken is om afspraken te maken om Exynos-processors te leveren voor hun smartphones. Op deze manier wil Samsung de strijd aanbinden met Qualcomm.

Verreweg de grootste en bekendste chipfabrikant ter wereld is Qualcomm. Van goedkope budgettelefoons tot dure high-end vlaggenschepen en alles daar tussenin: de chipsets van de Amerikaanse chipmaker zijn in allerlei mobiele telefoons te vinden. Maar Qualcomm is uiteraard niet de enige producent ter wereld die smartphonechips maakt. Twee andere bekende partijen zijn MediaTek en Spreadtrum.

Het maken van chipsets is de core business van bedrijven als Qualcomm en MediaTek. Ze hebben echter ook concurrentie vanuit onverwachte hoek. Sommige smartphoneproducenten maken namelijk hun eigen processors. De bekendste voorbeelden daarvan zijn Huawei met haar HiSilicon Kirin chipsets en Samsung met haar Exynos-processor. Op dit moment zijn Huawei en Samsung geen noemenswaardige concurrenten van gevestigde chipfabrikanten. Dat komt omdat hun CPU’s alleen in hun eigen producten zijn te vinden. Daar komt binnenkort verandering in als het aan Samsung ligt.

Gesprekken

Inyup Kang, executive vice president bij Samsung en voormalig leidinggevende bij Qualcomm, vertelt tegenover Reuters dat Samsung in gesprek is met “alle smartphoneproducenten” om hun Exynos-processor in hun toestellen te verwerken. Op deze manier wil Samsung haar marktaandeel op de markt voor mobiele processoren vergroten. Met welke bedrijven de Koreanen tot nu toe hebben gesproken wil Kang niet kwijt. Wel zegt hij dat hij verwacht dat in de eerste helft van 2019 de eerste Exynos-processors bij andere smartphoneproducenten zijn te vinden.

Samsungs chipsets zijn momenteel alleen in de Galaxy-telefoons en nog één andere partner te vinden: Meizu. Reuters noemt één naam waarmee Samsung wellicht zaken gaat doen: ZTE. Het Chinese bedrijf werd onlangs geconfronteerd met een handelsverbod in de VS, omdat het componenten verkocht zou hebben aan Iran en Noord-Korea. Hierdoor mogen Amerikaanse bedrijven 7 jaar lang geen onderdelen leveren aan ZTE. President Trump heeft inmiddels toegezegd dat hij zijn best gaat doen om de handel van ZTE in de VS te bevorderen. Samsung laat in een reactie weten dat de deal nog niet in kannen en kruiken zit.

(Bron)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden