Vergelijk 3.165.550 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Google Pixel 2 (XL) krijgt nog betere schermkleuren met Android P’

Nieuws ‘Google Pixel 2 (XL) krijgt nog betere schermkleuren met Android P’
Door ,

Het duurt nog even voordat Google met de uitrol start van Android P. Eigenaren van de Google Pixel 2 (XL) hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken. Met de komst van het nieuwe besturingssysteem wordt de kleurweergave nog verder verbeterd op het vlaggenschip.

In 2016 lanceerde Google haar allereerste smartphones: de Google Pixel en Google Pixel XL. Beide vlaggenschepen kregen afgelopen jaar een opvolger in de vorm van de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL. Wat beide reeksen met elkaar gemeen hebben, is dat ze flink wat kritiek te verduren kregen vlak nadat ze in de schappen lagen. We schreven zelfs een lijvig artikel over wat er allemaal mis is met de nieuwste generatie vlaggenschepen.

Dit is allemaal mis met de Google Pixel 2 (XL)

Dit is allemaal mis met de Google Pixel 2 (XL)

16 nov 2017 - De Google Pixel 2 is het nieuwste vlaggenschip van Google. Op papier is het een van de beste Android-telefoons die je op het moment kunt krijgen voor je geld. Desalniettemin is hij niet zonder gebreken en heeft hij de nodige schoonheidsfoutjes. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.

Verbeterde kleurweergave

Eén van de belangrijkste kritiekpunten van de Google Pixel 2 (XL) is dat de kleurweergave tegenviel. Van OLED-schermen zijn we gewend dat de kleuren dusdanig verzadigd zijn dat ze van het scherm afspatten. Bij de Pixel 2 XL was dat niet het geval. Google verdedigde zichzelf door te zeggen dat ze probeerde om kleuren zo realistisch mogelijk weer te geven in plaats van ze extra verzadigd te maken. Door de aanhoudende kritiek besloot de zoekmachinegigant om een update uit te rollen waarbij gebruikers de keuze hadden uit drie verschillende kleurprofielen: natuurlijk, versterkt en verzadigd. Hierdoor konden gebruikers zelf kiezen of ze liever wat meer natuurgetrouwe, fletse kleuren op het scherm zien, of felle, vollere kleuren.

Het kan echter altijd beter, zo meent Google. Als het bedrijf over een paar maanden Android P uitrolt, heeft het besturingssysteem een feature waarmee de kleurweergave van de Pixel 2 (XL) verbetert. De heren van XDA-Developers hebben de broncode van de tweede Developer Preview doorgespit. Daar vonden ze een zogeheten string die het kleurprofiel van het scherm automatisch aanpast. Dankzij de nieuwe feature schakelt het besturingssysteem tussen ‘vivid’ en ‘accurate’, oftewel extra verzadigd of wat meer realistische kleuren.

Meer details over het automatisch aanpassen van het kleurprofiel ontbreken op dit moment. We vermoeden dat Google goed heeft gekeken naar Apple. De nieuwste iPhones en iPad Pro tablets zijn namelijk uitgerust met een schermtechniek die True Tone heet. Daarmee verbetert de Amerikaanse techfabrikant de beeldkwaliteit met behulp van een aantal sensoren die de hoeveelheid omgevingslicht meten. Je iPhone weet dus vrij eenvoudig of je binnen of in de buitenlucht zit.

(Via)

Google Pixel 2 XL beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 1000 € 25,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 36,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 1000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 5000 € 37,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 3000 € 45,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 2 XL aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden