Vergelijk 4.222.451 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Schets van de nieuwe Lenovo Z5 zeer indrukwekkend

Nieuws Schets van de nieuwe Lenovo Z5 zeer indrukwekkend
Door ,

In een Schets van Lenovo zien we mogelijk hun nieuwste toestel, de Lenovo Z5. In de schets is te zien hoe dit toestel bijna volledig randloos is. Medio juni wordt deze nieuwe randloze trots naar alle waarschijnlijkheid gepresenteerd.

Begin deze week is er een schets verschenen van de nieuwste Lenovo smartphone. In de schets zien we een smartphone met een enorm dunne rand en geen notch of zwart vlak ergens in het scherm. Volgens Chang Cheng, de VP van Lenovo, heeft dit toestel een zeer indrukwekkende 95% screen-to-body verhouding. Na deze schets is er ook een ander nieuwtje vrijgegeven, de naam. Het toestel zou de wereld in gaan als: Lenovo Z5.

In de schets van het nieuwste paradepaardje van Lenovo is geen notch of iets vergelijkbaars te vinden. Het scherm vult de hele voorzijde van het toestel. De vraag die echter nu komt opborrelen is waar alle technologie die zich normaal gesproken in het deel boven het scherm bevindt nu heen is gegaan. In deze schets is de speaker en de selfie camera niet te zien.

lenovo, z5

Mogelijkheden

Er zijn een aantal manieren hoe Lenovo dit heeft opgelost. Het is een mogelijkheid dat de speaker dusdanig verkleint is dat deze in het dunne randje boven past. Een andere mogelijkheid is dat Lenovo gebruik maakt van een wat onbekendere technologie, namelijk beengeleiding. Hierbij vibreert de telefoon. Wanneer je de het vibrerende toestel dan tegen je oor duwt, worden de trillingen door je schedel door geleidt. De vibraties zorgen er niet voor dat de lucht gaat trillen, zoals geluidsgolven dat doen, maar zorgt er voor dat je schedel de trillingen door kan zetten waardoor jij wel geluid hoort. Dit is heel erg vergelijkbaar met een beengeleiding-hoorapparaat voor slechthorende. Deze beengeleiding-technologie is al eerder in smartphones gebruikt door Sharp in zijn Aquos lijn. Het is dus niet onmogelijk.

Millennials en alle zero's kids kunnen tegenwoordig ook niet meer zonder de geliefde selfie camera. Ook die moet dus ergens verstopt zitten. Waarschijnlijk zit deze vast aan een meganisme waardoor de camera er aan de bovenkant 'uit popt' als het ware. Deze komt dus alleen naar voren wanneer je hem nodig zal hebben. Hoogstwaarschijnlijk wordt de Lenovo Z5 halverwege juni onthuld. Tot die tijd vermoeden (hopen) we dat dit het beeld van de nieuwste Lenovo is.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden