Vergelijk 3.165.550 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

ZTE moet productie stilleggen door handelsblokkade VS

Nieuws ZTE moet productie stilleggen door handelsblokkade VS
Door ,

ZTE heeft een handelsblokkade gekregen vanuit de VS. De aanleiding hiervan is dat dit bedrijf in tijden van internationale handelsboycot toch technologie en onderdelen zou hebben verkocht aan Iran. Als de sancties blijven zoals ze nu zijn heeft dat grote gevolgen voor de toekomst van ZTE.

De Chinese telecomgigant ZTE heeft de productie stil moeten leggen na een handelsverbod wat is opgelegd door de Verenigde Staten. ZTE is één van de grootste fabrikanten op het gebied van telecomapparatuur. Dit handelsverbod houdt in dat geen enkel bedrijf uit de VS meer zaken mag doen met dit ZTE. Naast het stilleggen van de productie zijn volgens Bloomberg ook de webwinkels van het bedrijf gesloten.

Handelen met Iran

De reden voor het handelsverbod komt door een opstapeling van zaken. Het begon met ZTE die technologie en apparatuur zouden hebben verkocht aan Iran en mogelijk ook aan Noord-Korea in tijden van een internationale handelsboycot van deze landen. Daarbij zou ZTE bonussen hebben gegeven aan de medewerkers die hierbij betrokken waren en valse informatie hebben gegeven over de disciplinaire sancties. Hiervoor is ZTE flink beboet en heeft hier een bedrag van bijna een miljard dollar voor neergelegd. De VS eiste echter ook dat de betrokken leidinggevende een disciplinaire straf zouden krijgen. Dit is volgens Washington niet of onvoldoende gebeurd en heeft op basis hiervan het handelsverbod opgelegd.

Deze maatregel heeft grote gevolgen voor de toekomst van dit bedrijf. Ondanks dat dit bedrijf nu nog genoeg buffer in de kas heeft om deze klap op te vangen, heeft het bedrijf handel uit Amerika nodig om te kunnen overleven. Het Chinese bedrijf heeft onderdelen en technologie uit Amerika nodig voor de producties van hun smartphones. Het bedrijf is afhankelijk van Amerikaanse chip- en processor fabrikanten zoals Qualcomm en heeft Google nodig voor Android OS.

Beroep

De sanctie houdt in dat Amerikaanse bedrijven gedurende een periode van zeven jaar niet aan ZTE mogen leveren. ZTE is echter in beroep gegaan en heeft ook aan het Ministerie van Economische Zaken gevraagt de sancties op te schorten. De drie huidige afdelingen van ZTE, netwerkapparatuur, smartphones en enterprise diensten, ondervinden allemaal grote problemen door het verbod en liggen momenteel stil.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden