Vergelijk 3.075.313 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Fairphone 2 krijgt update naar Android 7 Nougat

Nieuws Fairphone 2 krijgt update naar Android 7 Nougat
Door ,

De Fairphone 2 krijgt binnenkort een update naar Android 7 Nougat. Daarmee is de telefoon uit 2016 een van de laatste smartphones die nog een update krijgt naar het al bijna twee jaar oude Android Nougat.

Als je een smartphone wil die niet is gemaakt met zeldzame metalen die door ondervoede kindslaven met hun vingernagels uit diepe grotten zijn gepulkt voor een hongerloontje in een oorlogsgebied, dan ben je eigenlijk aangewezen op Fairphone. Het bedrijf garandeert overigens niet alleen dat de materialen van de Fairphone op een eerlijke wijze verkregen zijn, het hamert ook op recycling, goede werkomstandigheden en een langere gebruiksduur.

Duurzaam gebruiken

In het kader van dat laatste doel moet de aankondiging dat er een update in aantocht is worden gezien. Hoe langer je een smartphone gebruikt, des te langer koop je immers geen nieuwe. Dat men ervoor kiest Android 7 uit te brengen, terwijl eergisteren Android 9 (Android P) werd aangekondigd, heeft vooral te maken met de hardware in de Fairphone 2.

De Fairphone 2 draait namelijk op een Qualcomm Snapdragon 801. Die chipset is inmiddels al behoorlijk oud en Qualcomm ondersteunt de nieuwe Android-versies alleen met zijn nieuwste chipsets. Daarnaast geeft Fairphone zelf aan dat het nogal ingewikkeld was een nieuwere versie dan Android 7 Nougat op de Fairphone 2 te laten draaien. Gebruikers kunnen dus gevoeglijk aannemen dat dit echt de laatste update gaat worden.

Lekker transparant

Om die pijn wat te verzachten heeft Fairphone voor de 2 een aantal nieuwe transparante back covers uitgebracht. Op die manier kan je nog beter zien hoe de Fairphone 2 in elkaar zit. Het is natuurlijk ook een leuk bruggetje naar het transparante karakter van Fairphone als bedrijf. Overigens moeten bezitters van een Fairphone 2 nog even geduld hebben tot en met juni, want dan pas zal de update worden uitgerold.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden