Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lightning niet te gebruiken als iPhone een week vergrendeld is

Nieuws Lightning niet te gebruiken als iPhone een week vergrendeld is
Door ,

'USB Restricted Mode' is een beveiligingsfuntie die meekomt met de nieuwste update naar iOS 11.4. Apple zorgt er hiermee voor dat iPhones een stuk moeilijker te hacken zijn doordat er na 7 dagen vergrendeling geen dataoverdacht meer mogelijk is via de lightning-poort. Opladen blijft wel mogelijk.

Het beveiligingsbedrijf ElcomSoft heeft in de code van de update van iOS 11.4 gevonden dat Apple met een nieuwe functie de beveiliging van hun smartphones wilt verbeteren. In de update zit namelijk een functie waardoor iPhones minstens één keer per week ontgrendeld moeten worden. Gebeurt dit niet, dan wisselt de usb-poort geen data meer uit.

Blokkering verwijnt bij normaal ontgrendelen

Nu hoef je niet bang te zijn dat als je een weekje op vakantie gaat zonder je iPhone dat je daarna de usb-poort niet meer kan gebruiken. Wanneer je de iPhone weer met het juiste wachtwoord ontgrendeld, wordt de blokkering van de usb-poort automatisch opgeheven, tot dat de telefoon weer 7 dagen niet ontgrendeld wordt. Jij als gebruiker zult dus zelf vrij weinig van merken van de nieuwe functie. Na 7 dagen wordt de usb-poort zo ingesteld dat deze alleen maar te gebruiken is voor opladen. Informatieoverdracht is dus niet meer mogelijk. 

Hack methodes

Het is dan ook niet de bedoeling dat jij zelf veel merkt van de nieuwe functie, maar is vooral  bedoelt tegen het gebruik van dieven, hackers en andere instanties die zonder toestemming in jouw telefoon willen. Wanneer bijvoorbeeld jouw telefoon gestolen wordt, kan er via de usb-poort een hoop informatie van het toestel afgehaald worden. Dit is natuurlijk niet wenselijk. De 'GrayKey' is een voorbeeld van zo'n apparaat wat door middel van de usb-poort een iPhone in een hand omdraai kan hacken. Met de nieuwe update lukt het zelfs dit hack-apparaatje na 7 dagen niet meer om jouw iPhone binnen te komen.

GrayKey

iOS 11.3

Apple is hier eerder ook al mee bezig geweest. In de bèta versie van iOS 11.3 was de 'USB Restricted Mode' ook al te vinden. Om een onbekende reden verscheen deze functie echter niet in de definitieve versie van de update. Mogelijk dat de modus toendertijd toch nog niet goed genoeg ontwikkeld was en Apple nu alle puntjes op de i heeft gezet en de functie helemaal naar behoren werkt.

(via 1, 2)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden