Vergelijk 3.492.779 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Kwartaalcijfers T-Mobile laten lagere omzet zien, maar meer klanten

Nieuws Kwartaalcijfers T-Mobile laten lagere omzet zien, maar meer klanten
Door ,

In het eerste kwartaal van 2018 boekte T-Mobile minder winst en daalde de totale omzet. Het persbericht is desalniettemin positief, met een focus op de hoge netwerkkwaliteit en de klanttevredenheid.

De cijfers voor het eerste kwartaal van 2018 zijn binnen. T-Mobile rapporteerde een lagere omzet en winst, maar zag wel zijn klantenaantal toenemen. In het eigen persbericht roemt de provider vooral zijn klantgerichtheid en de kwaliteit van zijn netwerk. Ook noemt het terloops even de aanstaande overname van Tele2, die nog wacht op goedkeuring van de mededingingsinstanties.

Minder omzet

Wat opvalt aan de kwartaalcijfers is dat de omzet een flinke duik maakt. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar is de omzet van mobiel ruim 10 procent minder. Ook ten opzichte van het vorige kwartaal is de omzetdaling fors. In vijf kwartalen boekte T-Mobile nog niet eerder zo'n lage omzet.Veel woorden maakt T-Mobile aan de omzetdaling niet vuil, maar helemaal aan het einde van het bericht wordt er nog even op ingegaan. Zo zegt men:

Ondanks de groei van het aantal klanten en de stijging van de klanttevredenheid heeft T-Mobile Nederland de omzet zien dalen. De beoogde overname van Tele2 is daarom van groot belang, aangezien deze op de lange termijn duurzame concurrentie op de Nederlandse telecommunicatiemarkt waarborgt (...).

Hoe het gaan van 4 naar 3 mobiele providers op de Nederlandse markt de concurrentie gaat waarborgen is niet helemaal duidelijk, maar voor de omzet van T-Mobile zal de overname zeker een positieve invloed hebben. De omzetdaling komt volgens T-Mobile immers door de concurrentiedruk, alsook de lagere omzet uit handsets. Nog steeds is de mobiele omzet verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de totale omzet. T-Mobile Thuis maakt wel een opmars maar is alsnog maar verantwoordelijk voor 23 miljoen jaar op jaar, tegenover de 286 miljoen voor de mobiele markt.

Slecht nieuws, goed nieuws

Naast de omzetdaling is er echter ook voldoende goed nieuws, en dat schreeuwt T-Mobile dan ook van de daken. Zo zag het zijn klantenbestand toenemen met 83.000 klanten naar een totaal van 3,9 miljoen. Ook bleven meer mensen T-Mobile trouw; minder mensen stapten na de afloop van hun contract over op een andere provider.

Dat het netwerk van T-Mobile goed is, wisten we al. De afgelopen tijd verschenen er meerdere tests van objectieve partijen die dat bevestigden. Deze diverse rapportages haalt T-Mobile dan ook gretig aan. Daarnaast belooft het te blijven investeren in het netwerk, ook met de blik op de overgang naar 5G. Alles om de klanttevredenheid hoog te houden.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden