Vergelijk 2.698.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Qualcomm stroomlijnt ondersteuning voor Android P

Nieuws Qualcomm stroomlijnt ondersteuning voor Android P
Door ,

Qualcomm en Google gaan samenwerken om nog sneller de nieuwste updates naar Android-telefoons te krijgen. De fabrikant al eerder in het ontwikkelproces te betrekken moet enige tijdswinst opleveren.

Een update krijgen op je Android-telefoon is niet een veel voorkomende gebeurtenis. Zo moet je een tamelijk recente smartphone hebben, die bij voorkeur is uitgebracht door een fabrikant die erom bekendstaat met enige regelmaat updates voor zijn telefoon uit te rollen. Nu wordt het ook handig als je telefoon is voorzien van een Qualcomm-chipset, want dat bedrijf heeft zijn huidige chipsets nu al voor de nieuwste Android P-versie geoptimaliseerd.

Tijdswinst

Dit betekent niet dat alle problemen met trage Android-updates opeens voorbij zijn. Het is wel een hap uit de tijd die het normaliter kost om een update te ontwikkelen en uit te rollen. Android wordt immers ontwikkeld door Google, en die geeft de nieuwe versie pas aan fabrikanten zodra deze af is en aangekondigd. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Zo heeft Google aan Qualcomm een vroege versie van Android P beschikbaar gesteld, zodat die fabrikant alvast aan de slag kon met het optimaliseren van de hardware op de software. Deze ontwikkeling is overigens niet alleen handig voor bestaande gebruikers, maar maakt het voor fabrikanten ook eenvoudiger en sneller om nieuwe toestellen met Qualcomm-chipsets én de nieuwste Android-versie in de markt te zetten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden