Vergelijk 2.444.021 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia X3-02 Touch and Type: Nokia X3 met touchscreen!

Door ,

In december van 2009 bracht Nokia haar X3 op de markt. Dit slanke mobieltje is door de producent onder handen genomen en is voorzien van een touchscreen. Onder de naam Nokia X3-02 Touch and Type wordt het gepimpte mobieltje aan de man gebracht.

NokiaNaar eigen zeggen heeft Nokia innovatie hoog in het vaandel staan. Waar de Nokia X3 voorheen een mobieltje was dat enkel met de fysieke toetsen te besturen was, is hij doorontwikkeld met als resultaat de Nokia X3 Touch and Type. Oftewel, een X3 met een touchscreen. In een persbericht laat men weten dat dit het eerste toestel is uit een nieuwe serie 'Touch and type' toestellen. Deze serie herbergt toestellen die zowel een touchscreen hebben als fysieke toetsen. Daarmee zouden de voordelen van een touchscreen en van fysieke toetsen gecombineerd worden. Mark Loughran, Managing director van Nokia Nederland legt uit:

"We stimuleren innovatie van toestellen uit alle prijsklassen. De Nokia X3 brengt nieuwe waarde voor de consument, omdat het een apparaat is dat een touchscreen met een toetsenbord combineert tegen een betaalbare prijs. Hiermee genieten consumenten het beste van beide werelden."

Nokia X3 Touch and Type

Op de nieuwe X3 is een aantal specificaties toegevoegd dat een duidelijke verbetering betekent ten opzichte van de originele Nokia X3. Zo is er een 2,4" WVGA touchscreen aangebracht en wordt het functiepakket verder aangevuld met 3G, WiFi 802.11n en Bluetooth 2.1. Al eerder toegevoegde functies als een MP3-speler en FM-radio zijn nog steeds aanwezig op het nieuwbakken toestel. Tot slot zal ook de Ovi Store natuurlijk vrij toegankelijk zijn. Dit alles kost de consument maar €125 (excl. belastingen en subsidies). De release van de Nokia X3 Touch and Type staat gepland voor dit kwartaal, maar of dat betekent dat hij nog deze maand in de verkoop wordt gegooid of in september wil Nokia vooralsnog niet kwijt.

Tot slot nog twee promotiefilmpjes: 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden