Vergelijk 3.033.963 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste Nederlandse vestiging Oppo in Rotterdam

Nieuws Eerste Nederlandse vestiging Oppo in Rotterdam
Door ,

Nederland is een van de eerste Europese landen waar Oppo zich gaat vestigen. De Chinese smartphonefabrikant die momenteel alleen vanuit Azië verkoopt, had eerder dit jaar al laten weten plannen te hebben om naar Europa te komen en verwezelijkt dit plan waarschijnlijk deze zomer.

Oppo is een naam die op de Nederlandse smartphonemarkten nog niet zo veel voorkomt, maar een merk waar je in Azië niet onderuit komt. Samen met Vivo en OnePlus, is het merk onderdeel van moederbedrijf BBK Electronics. Dit zie je ook terug in de ontwerpen van deze smartphones, die lijken namelijk bijzonder veel op elkaar. OnePlus staat vooral bekend om hun prijs-kwaliteit verhouding. Als we kijken naar Oppo toestellen, kunnen we van dit bedrijf de zelfde prijs-kwaliteit gaan verwachten. Eerder dit jaar werd al bekend dat Oppo naar Europa zou komen. Nu is bekend dat Nederland bij de groep gelukkigen hoort waar Oppo zich als eerste zal gaan vestigen.

Vacatures

Op LinkedIn heeft Oppo een aantal vacatures geplaatst voor klantenservice medewerkers en software testers. Uit deze vacatures is te herleiden dat er serieus gewerkt gaat worden om Oppo toestellen op de Nederlandse markt uit te brengen. De software testers zullen de toestellen klaar maken voor de Nederlandse netwerken voordat ze in de winkel verschijnen. 

linkedin oppo

Andere Aziatische merken

Niet alleen Oppo is van plan zich op de Nederlandse markt te gaan vertonen. Ook Xioami en OnePlus zijn van plan om in Nederland een kantoor te openen en hun toestellen hier te gaan verkopen. Momenteel kan je telefoons van deze fabrikanten vrijwel alleen direct via de fabrikant kopen. In sommige gevallen op een andere website. Het is nog niet duidelijk hoe deze Chinese merken zich in Nederland gaan vestigen. Waarschijnlijk starten de bedrijven met de distributie naar verschillende algemene verkooppunten. Shop-in-shops zoals bij bijvoorbeeld de MediaMarkt liggen mogelijk ook in de toekomst, maar staan momenteel nog niet op de planning. 

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden