Vergelijk 2.726.150 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Razer staakt uitrol Android Oreo update voor Razer Phone

Nieuws Razer staakt uitrol Android Oreo update voor Razer Phone
Door ,

Loop je rond met een Razer Phone en wacht je al vol spanning op de komst van Android 8.1 Oreo? Dan heeft GSMinfo.nl helaas slecht nieuws voor je. Razer heeft de uitrol van het besturingssysteem tijdelijk stop gezet.

Vorig jaar november lanceerde Razer haar eerste ‘smartphone voor en door gamers’: de Razer Phone. Hoewel Android 8.0 Oreo toen al even beschikbaar was voor smartphoneproducenten om op hun toestellen geïnstalleerd te worden, installeerde Razer Android 7.1 Nougat op haar vlaggenschip. Bij de lancering van het toestel beloofde Min-Liang Tan, de CEO van Razer, dat een update zo snel mogelijk zou verschijnen.

Uitstel

Twee weken geleden kwam Razer met goed nieuws aanzetten. Om te beginnen krijgen gebruikers niet Android 8.0, maar de nieuwere versie Android 8.1. Daarnaast zou de update binnen 10 dagen wereldwijd worden uitgerold. Deze laatste belofte kan Razer helaas niet waarmaken. Tenminste, in sommige regio’s. In het Verenigd Koninkrijk is de uitrol tijdelijk on-hold gezet. Op het Twitter account van de Ierse provider Three lezen we dat ze Razer heeft verzocht om “aanvullende verbeteringen” door te voeren. Wat dit precies inhoudt en wanneer de uitrol wordt voortgezet, is onduidelijk.

Razer heeft beloofd dat Android 8.1 Oreo allerlei kleine verbeteringen naar het vlaggenschip brengt. Allereerst krijgt de user interface een overzichtelijker design. Ook verbetert het bedrijf de Dolby Atmos app en voert het diverse systeemverbeteringen door. Straks ondersteunt de Razer Phone de Netflix-widget en kun je HDR-video’s bekijken. Verder is het spelen van games op 120 hertz verbeterd en dicht Razer een groot aantal beveiligingsrisico’s met de update.

Gaming telefoons

Misschien denk je dat de Razer Phone de allereerste ‘smartphone voor en door gamers’ is, maar niets is minder waar. Onlangs schreven wij een uitgebreid achtergrondartikel over de geschiedenis van gaming telefoons. Van de Nokia N-Gage tot de Nubia Red Magic: ze komen allemaal aan bod. Dit stuk kun je hieronder nog eens op je gemak doorlezen.

De geschiedenis van gaming smartphones

De geschiedenis van gaming smartphones

21 apr 2018 - Gaming smartphones, we zien ze steeds vaker verschijnen. Het zijn nicheproducten waarmee smartphonefabrikanten twee werelden proberen te verenigen in één product. Maar hoe succesvol zijn ze eigenlijk? Hoe onderscheiden ze zich van ‘normale’ vlaggenschepen? En wat zijn de perspectieven voor deze toestellen? In dit artikel staan we uitgebreid stil bij het verleden, het heden en de toekomst van gaming smartphones.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden