Vergelijk 2.848.994 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung lanceert deze maand Oreo-update voor Galaxy S7-toestellen

Nieuws Samsung lanceert deze maand Oreo-update voor Galaxy S7-toestellen
Door ,

Over pakweg twee weken komt Android 8.0 Oreo naar de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Uitgaande van informatie die door Samsung aan leden van een Zuid-Koreaanse app is bekend gemaakt in ieder geval wel.

Gebruikers van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge wachten nog steeds op een update naar Android 8.0 Oreo. De nieuwste versie van Android rolde ondertussen al uit naar onder andere een betaalbaar toestel van Samsung, namelijk de Galaxy A3 (2017). Een Oreo-update voor de vlaggenschepen van twee jaar oud is echter nog niet uitgerold. Samsung Turkije wist afgelopen week al meer over de releasedatum daarvan. De uitrol moet deze maand plaatsvinden en dat wordt nu bevestigd door Samsung Korea.

Een notitie binnen een app voor leden in Zuid-Korea geeft meer duidelijkheid over de update naar Android 8.0 Oreo en vermeldt de toestellen die deze op korte termijn kunnen verwachten. Tenzij er fouten worden gemaakt, moet de update voor Galaxy S7-toestellen half mei af zijn. Eigenaars van de Galay S7 en S7 Edge kunnen daarna eindelijk aan de slag met de nieuwe versie van Android, welke later dit jaar alweer wordt opgevolgd door Android P.

Samsung

De Zuid-Koreaanse smartphonemaker hoopt verder de Galaxy A7 (2017) en Galaxy A5 (2017) van een update naar Oreo te voorzien. Eerder lekte er ook al een lijstje uit met Samsung-smartphones die ondertussen al zijn voorzien of binnenkort nog een update naar Android 8.0 Oreo krijgen. Voor de Galaxy S6-toestellen leek de update ook op het programma te staan. De Galaxy S6 en S6 Edge worden echter niet langer meer voorzien van updates.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden