Vergelijk 2.027.879 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘BlackBerry KEY2 krijgt qwerty-toetsenbord’

Nieuws ‘BlackBerry KEY2 krijgt qwerty-toetsenbord’
Door ,

Er zijn aanwijzingen opgedoken dat de volgende BlackBerry-telefoon wederom een fysiek toetsenbord heeft. Via de Chinese test- en keuringsinstantie TENAA zijn foto’s van het toestel opgedoken, waarop duidelijk een qwerty-toetsenbord is te zien. Sommige media claimen dat het toestel door het leven gaat als de BlackBerry KEY2.

Het is al weer ruim een jaar geleden dat TCL, een van de licentiepartners van BlackBerry, de BlackBerry KEYone lanceerde. Hij viel onmiddellijk op vanwege zijn iconische toetsenbord onder het beeldscherm. Alle smartphonefabrikanten vertrouwen tegenwoordig op een touchscreen. Alleen bij BlackBerry zien we zo nu en dan een toestel met een fysiek keyboard, zoals de BlackBerry Passport en BlackBerry Priv.

Dit weten we over de BlackBerry KEY2

Het ziet er naar uit dat de opvolger van de KEYone ook weer een toetsenbord krijgt. Intern wordt het toestel de BlackBerry Athena genoemd, bij de presentatie draagt hij de naam BlackBerry KEY2. Tenminste, zo wordt gesuggereerd in het geruchtencircuit. Wat als een paal boven water lijkt te staan, is dat een nieuwe BlackBerry-telefoon niet lang meer op zich laat wachten. In de database van TENAA is hij namelijk te zien.

Net als voorgaande jaren bestaat het toetsenbord uit vier rijen met toetsen. De vingerafdruksensor is naar alle waarschijnlijkheid in de spatiebalk verwerkt. Tevens verwachten we dat je wederom met je duim over het toetsenbord kunt vegen om te scrollen en het instellingenmenu te navigeren.

BlackBerry KEY2

Afgezien van het aloude toetsenbord valt er nog iets op. Als je goed naar de afbeeldingen kijkt zie je naast de volumeknoppen en aan/uitschakelaar aan de rechterkant nog een derde knop. Dat is hoogstwaarschijnlijk de Convenience Key. Deze zagen we afgelopen jaar bij de BlackBerry Motion. Hiermee kun je tot drie verschillende apps of systeemacties voor de knop programmeren, bijvoorbeeld om met een druk op de knop de camera of zaklamp te openen. Of een screenshot te maken.

De achterkant is afgewerkt met een ribbelachtige textuur om de grip te verbeteren. Wellicht heeft TCL bovenin een plastic kapje geplaatst zodat het bel- en internetsignaal goed doorkomt. Tot slot zien we achterop een dubbele camera. Vorig jaar onthulde TCL de eerste waterdichte BlackBerry-telefoon, dit jaar krijgen we de eerste BlackBerry-telefoon met dual-camerasysteem.

Specificaties

Als we de laatste berichten mogen geloven is de BlackBerry KEY2 een typische middenklasser. Hij krijgt vermoedelijk een Qualcomm Snapdragon 630 of 660 onder de motorkap, aangevuld met 4 GB RAM en 64 GB intern geheugen. De USB-C poort is wederom van de partij. Dat geldt ook voor de hoofdtelefoonaansluiting. Over de resolutie van de camera’s tasten we nog in het duister. Het ligt voor de hand dat TCL Android 8.0 of 8.1 Oreo op het toestel installeert.

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden