Vergelijk 3.328.392 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Uitrol Android Oreo voor LG G6 vandaag van start

Nieuws Uitrol Android Oreo voor LG G6 vandaag van start
Door ,

Na maanden en maanden van wachten wordt ons geduld eindelijk beloond. LG is begonnen met de uitrol van Android 8.0 Oreo naar de LG G6. Zuid-Korea ontvangt de software-update als eerste. Europa en Nederland in het bijzonder volgen op een later tijdstip.

Dat heeft de Koreaanse smartphonefabrikant bekend gemaakt in een blog.

De LG G6 is het vlaggenschip van vorig jaar. De meeste smartphoneproducenten hebben inmiddels een opvolger gepresenteerd voor hun toptoestellen, maar LG laat nog even op zich wachten. Overigens niet lang meer. Aanstaande woensdag krijgen we vanuit Seoul het nieuwste vlaggenschip van de Koreanen te zien: de LG G7 ThinQ.

De LG G6 werd destijds met Android 7.0 Nougat gelanceerd. Dat was toentertijd de nieuwste Android-versie die in omloop was. Je kocht dus een gloednieuw vlaggenschip met de laatste versie van Google’s besturingssysteem. Toen de zoekmachinegigant eind augustus Android 8.0 Oreo lanceerde, hoopte Iedereen natuurlijk dat de G6 op korte termijn een update zou ontvangen. Tot op heden is deze echter uitgebleven. Dat is natuurlijk verschrikkelijk jammer, omdat je niet van nieuwe features als Smart Text Selection, Autofill en Notification Dots profiteert. Daarnaast is het teleurstellend dat het allemaal zo lang moet duren, zeker als je nagaat dat het toestel destijds bijna 700 euro kostte. Dan verwacht je op z’n minst dat LG vaart zou maken met het uitrollen van een nieuwe Android-versie.

Uitrol

Via een blog laat LG weten dat de LG G6 vanaf vandaag Android 8.0 Oreo krijgt. Daarin belooft de fabrikant dat je een betere batterijduur en LDAC-ondersteuning krijgt. Dat laatste is een relatief nieuwe codec om draadloos hogekwaliteitsaudio (Hi-Res audio) via je mobiele telefoon af te spelen. LG belooft later dit jaar nog een update uit te rollen voor het vlaggenschip. De LG G6 krijgt hierdoor dezelfde stemcommando’s als de LG V30S ThinQ die in februari werd gepresenteerd.

Zoals gezegd krijgen consumenten in thuisland Zuid-Korea als eerste Android 8.0 Oreo. De update wordt gefaseerd naar andere markten uitgerold. Fabrikanten doen dit voor het geval er iets misgaat tijdens het updateproces, bijvoorbeeld als er een bug in de software is geslopen. In dat geval ondervindt slechts een klein groepje daar hinder van en niet alle gebruikers. Vanwege deze kleinschaligheid is het probleem verhelpen een stuk eenvoudiger.

Vooruitzicht

Tot slot schrijft LG dat niet alleen de LG G6 Android Oreo krijgt. Ook de LG G5 en LG V20, beide gelanceerd in 2016, krijgen de nieuwste Android-versie. LG durft het niet aan om hier een tijdstip aan te verbinden. Zodra we hier meer over vernemen brengen wij jullie daarvan uiteraard op de hoogte.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden