Vergelijk 2.435.259 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG G7 ThinQ beschikt over indrukwekkend 6,1 inch-beeldscherm

Nieuws LG G7 ThinQ beschikt over indrukwekkend 6,1 inch-beeldscherm
Door ,

Het aankomende vlaggenschip van LG krijgt een 6,1 inch-beeldscherm met 3120 bij 1440 pixels en een helderheid tot 1000cd/m2 mee uit Zuid-Korea. LG gaat het toestel 2 mei presenteren.

LG heeft nieuwe details over het beeldscherm van de aankomende LG G7 ThinQ online gezet op zijn website. Android Central ging met deze informatie aan de slag en publiceerde vervolgens een Engelstalig artikel. Daarin lezen we dat het beeldscherm van LG's nieuwe topstuk 6,1 inch groot wordt en een resolutie van 3120 bij 1440 pixels meekrijgt, een 19,5:9-verhouding dus. Aan de bovenkant van het beeldscherm zit, zoals al bekend was, een notch.

Het beeldscherm verbruikt volgens LG 30 procent minder energie dan dat van de LG G6. De maximale helderheid van het beeldscherm van de LG G7 ThinQ is echter flink hoger dan die van zijn voorganger. Met maar liefst 1000cd/m2 is het display erg helder. Vermoedelijk gaat het hier om de piekhelderheid en ligt de constante helderheid lager. De Zuid-Koreaanse fabrikant gebruikt dit jaar een LCD-beeldscherm voor het vlaggenschip.

LG G7 ThinQ notch

Verder geeft LG zijn schil, die bovenop Android 8.0 of 8.1 Oreo zal draaien, een opvallende feature mee. Daarmee kunnen zwarte balken naast de notch worden geplaatst, zodat de uitsparing niet opvalt. Naar verluidt wordt het toestel ongeveer even groot als de LG G6. Wel is het beeldscherm groter. Dat moet komen doordat het beeldscherm een groter deel van de voorkant van de smartphone vult en deze langwerpiger van vorm is.

Presentatie

Op 2 mei onthult LG zijn nieuwe vlaggenschip. Van het toestel verscheen deze week al een render online die alle zijden van de smartphone toont. De G7 ThinQ wordt verwacht met LG's nieuwste AI-technologie, de Snapdragon 845-chipset en een primaire camera die bestaat uit twee 16-megapixelsensoren. Een foto, gemaakt met één van deze sensoren, was eerder deze week ook al op GSMinfo.nl te bewonderen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden