Vergelijk 2.416.886 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt Android 8.0 Oreo uit naar Galaxy A3 (2017)

Nieuws Samsung rolt Android 8.0 Oreo uit naar Galaxy A3 (2017)
Door ,

In Rusland krijgt de Galaxy A3 (2017) nu toegang tot Android 8.0 Oreo. Ook Nederlandse gebruikers kunnen de update binnenkort verwachten.

Na de Galaxy A5 (2017) krijgt nu ook de Galaxy A3 (2017) toegang tot Android 8.0 Oreo. Gebruikers van het toestel in Rusland melden dat de update daar over-the-air wordt uitgerold. Eigenaars van de A3 (2017) in andere landen, waaronder Nederland, kunnen de komende weken ook een update naar Oreo verwachten. Volgens de Turkse afdeling van Samsung komt de Oreo-update vanaf juni beschikbaar. Mogelijk zien we de update in ons land echter al eerder opduiken.

Het is opvallend dat de Galaxy A3 (2017), één van Samsung's voordeligere smartphones, in Rusland nu al toegang krijgt tot Oreo. Vlaggenschepen van het bedrijf, zoals de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, draaien namelijk nog steeds op de vorige versie van Android 7.0 Nougat. Naar verluidt krijgen de S7-toestellen vanaf volgende maand een update naar Android 8.0 Oreo. Als we Samsung Turkije kunnen geloven in ieder geval wel.

Updatebeleid

Afgelopen jaar lekte er een lijstje met alle Samsung-toestellen die een update kunnen verwachten naar Android 8.0 Oreo of deze inmiddels hebben gehad. De Galaxy A (2017)-lijn staat daar ook op. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker lijkt meerdere smartphones langere tijd van updates te willen voorzien. Tegelijkertijd is Samsung in Nederland verwikkeld in een rechtszaak met de consumentenbond. De Bond wil namelijk meer en vaker software-updates zien. Een uitspraak volgt op 23 mei.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden