Vergelijk 2.541.962 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'iPhone 5s krijgt iOS 12'

Nieuws 'iPhone 5s krijgt iOS 12'
Door ,

Het lijkt erop dat de gebruikers van de iPhone 5s in hun handjes mogen knijpen. Zij hebben wat software-ondersteuning een goede keus gemaakt. Het ziet ernaar uit dat ze nog zeker een jaar van iOS kunnen genieten.

De hardware van onze smartphones worden gezien als minder belangrijk omdat alle smartphones toch steeds sneller worden. Updates, zowel van besturingssysteem en beveiligingspatches, staan steeds vaker centraal bij de aanschaf van een nieuwe smartphone. Wat updates betreft doet Apple het niet onverdienstelijk. Sterker nog, ze doen het vele malen beter dan de concurrentie. Toonbeeld hiervan is de iPhone 5s.

De iPhone 5s kan op dit moment nog worden geupdatet naar iOS 11.3 en het lijkt er zelfs op dat het toestel nog eventjes langer mee kan. Toen iOS 11 beschikbaar werd bleek dat de iPhone 5 deze update al niet meer zou ontvangen. De verwachting was daarna dat de iPhone 5s de update naar iOS 12 niet zou krijgen. Nu is er data gelekt waarin het lijkt alsof de iPhone 5s op iOS 12 wordt getest. Om de beeldvorming compleet te maken: de iPhone 5s werd uitgebracht in september van het jaar 2013, nu 4 en een half jaar geleden.

WWDC

Of de iPhone 5s inderdaad de update zal krijgen weten we over ongerveer anderhalve maand. Tijdens het WWDC, dat loopt van 4 juni tot 8 juni, wordt waarschijnlijk het besturingssysteem aangekondigd en daarbij ook welke toestellen de update zullen ontvangen. Mocht de iPhone 5s de update naar iOS 12 krijgen dan wordt het toestel ongeveer 6 jaar volledig ondersteund door Apple. Indrukwekkend.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden