Vergelijk 3.064.028 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

iOS gaat niet samengevoegd worden met Mac OS volgens Tim Cook

Nieuws iOS gaat niet samengevoegd worden met Mac OS volgens Tim Cook
Door ,

Het antwoord van Cook is heel helder. Apple is niet van plan om Mac OS en iOS samen te voegen. Ongeacht welke geruchten hier over rond gaan. Er zijn wel plannen om iOS softwareontwikkelaars te laten samenwerken met Mac OS voor beter aanbod en kwaliteit in de Mac App Store.

Tim Cook, CEO van Apple, reageert op de roddels die gaande zijn rondom het samenvoegen van iOS en Mac OS. Vanuit verschillende hoeken wordt geroepen dat Apple van plan iOS en Mac OS te combineren om zo een universeel platform te creëren voor zowel iPhones, iPads en Mac. Ondanks dat veel fans op verschillende mediaplatforms helemaal wild worden van het idee, geeft Cook aan dat deze fusering niet zal gaan plaatsvinden.

Header, Tim Cook, Apple

Cook erkent dat een samenvoeging mogelijk efficiënt kan zijn, maar hij blijft van mening dat het te veel compromis zou vereisen van beide systemen. iOS is gemaakt om het meeste uit iPads en iPhones te halen en Mac OS hetzelfde met de pc's. Wanneer je een universeel systeem wilt maken voor beide producten vereist dat een hoop schikking van beide systemen. Cook geeft aan dat ze bij Apple het beste uit elk product willen halen en hij gelooft er niet dat fuseren hier de juiste optie voor is.

Mac App Store

De oorsprong van de fusie-geruchten komt mogelijk door een artikel van Bloomberg.  In dit artikel spreekt Bloomberg namelijk over project ''Marzipan'' waar het gaat over de intentie om de App Store's gelijk te trekken en niet te twee OS-systemen. De Mac App Store is lang niet zo uitgebreid als de iOS App Store en wordt mede daar door een stuk minder gebruikt. Ook updates blijven achter bij apps uit de Mac App Store die wel bij iOS geüpdatet worden. Softwareontwikkelaars van iOS gaan samenwerken met Mac OS om de Mac App Store net zo up-to-date te krijgen als de iOS Store.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden