Vergelijk 2.613.914 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Problemen met iOS 11.3 na vervangen van scherm of batterij

Nieuws Problemen met iOS 11.3 na vervangen van scherm of batterij
Door , - 1 reactie

De problemen rondom de iOS 11.3 update zijn vooral te merken in het scherm, de Battery Health-modus en True Tone. Het lijkt er op dat deze problemen met een update opgelost kunnen worden en dat deze complicaties niet opzettelijk zijn geimplementeerd om onafhankelijke reparaties tegen te gaan.

Er is momenteel een discussie gaande onder consumenten en onafhankelijke reparatie winkels. Zorgt Apple nu bewust voor problemen bij gerepareerde iPhone's waarbij reparaties uitgevoerd zijn door onafhankelijke reparatie winkels? IFixit, een bedrijf dat zich focust op het repareren van apparaten, geeft aan dat het vooral software problemen zijn en niet Apple die bewust zorgt voor verminderde prestaties.

Verleden

Het is niet geheel onterecht dat mensen denken dat Apple de boel bewust saboteert. Na het schandaal rondom de batterij problemen, waarbij Apple bewust de prestaties van oudere modellen verslechterde om zo hopelijk weg te komen met de slechte batterijen. Zijn mensen wat sceptischer wanneer het gaat over problemen van Apple toestellen.

Apple verlaagt snelheid oudere iPhones met een reden

Apple verlaagt snelheid oudere iPhones met een reden

21 dec 2017 - Het was al duidelijk dat een aantal iPhones trager worden wanneer de batterij veroudert. Apple bevestigt dit nu en zegt de functie te hebben ingebouwd om het spontaan uitvallen van de smartphone te voorkomen.

Een tijd geleden hadden verschillende iPhone's problemen met Touch ID. Na veel stilte en een vage foutmelding, gaf Apple aan dat het probleem lag aan het uitvoeren van reparaties die niet gedaan waren door Apple zelf. Echter bleek dat ook toestellen die Apple zelf gerepareerd had en zelfs toestellen die helemaal niet gerepareerd zijn, last hadden van dit probleem. Apple erkende hierna dat het een probleem in de software zat en loste dit op met een update.

Een zelfde soort probleem deed zich vorig jaar voor rondom de iPhone 7 modellen die een 'onofficiële' reparatie hadden ondergaan waardoor het scherm niet meer goed functioneert. Hier werd eerst de schuld bij de reparaties gelegd maar later door een software update zelf door Apple opgelost.

Huidige problemen

Ondanks dat de upgrade naar iOS 11.3 een aantal zaken verbetert, brengt het ook weer nieuwe problemen met zich mee. De nieuw geïntroduceerde Battery Health-modus, kan momenteel geen informatie kan geven over onofficiële batterijen. Ondanks dat de batterijen op zichzelf wel goed werken.

Ook zijn er problemen met het scherm bij de iPhone 8, 8 Plus of iPhone X. Wanneer je dit scherm wilt wisselen, zelfs met orginele Apple onderdelen, worden de auto brightness en True Tone automatisch uitgeschakeld. IFixit geeft aan dat de sensoren voor auto brightness en True Tone prima blijven werken, maar dat ze problemen hebben met het opnieuw opstarten na reparatie.

Het lijkt er dus op dat het daadwerkelijk onbedoelde problemen zijn en Apple niet de schuld bij onafhankelijke reparateurs legt. Dit neemt echter niet weg dat Apple snel met een oplossing moet komen. Zulke problemen zijn niet goed voor de reputatie van de nieuwste iPhone modellen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden