Vergelijk 3.936.420 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung krijgt rechtszaak voor 2,8 miljard te verduren'

Nieuws 'Samsung krijgt rechtszaak voor 2,8 miljard te verduren'
Door ,

Rechtszaken vliegen in Nederland niet zoveel in het rond als in de Verenigde Staten. Daar wordt Samsung nu uitgedaagd voor een astronomisch hoog bedrag. Het Koreaanse tech-bedrijf zou enkele patenten willens en wetens hebben geschonden.

Samsung duikt wel vaker in het nieuws op, doorgaans is dat goed nieuws. De laatste tijd wat minder. Vorige week waren Samsung en de consumentenbond nog in een geschil over het update-beleid van Samsung. We zullen nog heel even moeten wachten op de uitkomst van die rechtzaak. Verwacht wordt dat er op 23 mei aanstaande een uitspraak zal volgen. In de tussentijd heeft Samsung nog een zaak te verdedigen.

Dit keer komt de aanval uit Amerika. Een data-beveiligingsbedrijf, PACid, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Koreaanse grootmacht. Deze rechtszaak zou een boete van maar liefst 2,8 miljard dollar (ongeveer 2,3 miljard euro) kunnen opleveren voor Samsung. Maar waarvoor dan? PACid beschuldigt Samsung ervan dat ze in totaal 3 patenten van PACid hebben geschonden, waarvan 2 in Amerika vastgelegd en de derde in Zuid-Korea. Alledrie de patenten hebben betrekking op de vingerafdruksensoren, irisscanners en de gezichtsherkenning van Samsung. Ook Samsung Pass en Samsung Knox worden inbegrepen. Samsung zou al in januari van 2017 van de patenten hebben geweten en PACid vraagt om 3 dollar per verkocht toestel sinds de schending.

Validiteit?

Of PACid succesvol zal zijn in de rechtszaak wordt betwist. Volgens verschillende experts maakt PACid zelf helemaal niets en probeert het bedrijf op deze manier vaker geld af te troggelen. Het bedrijf heeft eerder ook Google, Apple en Nintendo voor de rechter gedaagd. Verwacht wordt dat er nog meer bedrijven binnnenkort door PACid worden gedagvaard, maar deze zaken zullen waarschijnlijk bot vangen.

(via)

 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden