Vergelijk 2.736.196 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG opent afdeling voor snelle smartphone-updates

Nieuws LG opent afdeling voor snelle smartphone-updates
Door ,

Een nieuwe divisie van LG gaat voortaan updates testen en verspreiden. Klanten kunnen nu volgens de fabrikant rekenen op snellere updates.

Smartphones van LG krijgen in de toekomst sneller updates en upgrades. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker heeft namelijk een nieuwe faciliteit geopend die updates gaat testen en verspreiden. Ook de compatibiliteit van LG-functies na updates vallen onder de verantwoordelijkheid van deze afdeling. De afgelopen jaar uitgebrachte LG G6 kan als eerste rekenen op een update die door het Software Upgrade Center wordt verspreid. Het gaat om Android 8.0 Oreo.

LG bracht in het verleden ook updates uit zonder het bestaan van deze nieuwe afdeling. Het is dan ook niet helemaal duidelijk wat de divisie precies toevoegt. Het Software Upgrade Center kan allereerst met de LG G6 en de niet in Europa uitgebrachte LG V30 aan de slag. Binnenkort brengt het bedrijf de LG G7 ThinQ naar de markt, die direct bij release op Android 8.0 of 8.1 Oreo zal draaien. Hopelijk zien we later dit jaar een upgrade naar de aankomende versie van Android P voor de genoemde vlaggenschepen van de fabrikant.

LG

Veel fabrikanten laten steken vallen met hun updatebeleid. Een aantal bedrijven stoppen na twee of drie jaar na uitgifte namelijk met het ondersteunen van hun smartphones. De LG G6 en V30 zitten in het zogenaamde Android Enterprise Recommended-programma, dat drie jaar lang beveiligingsupdates moet garanderen. Het updatebeleid zal nu met ingang van het Software Upgrade Center nog verder verbeterd worden.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden