Vergelijk 2.536.129 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung stopt met updates voor Galaxy S6

Nieuws Samsung stopt met updates voor Galaxy S6
Door ,

De Galaxy S6 en S6 Edge worden niet langer voorzien van updates. Samsung lanceerde de smartphones drie jaar geleden. Eerder gingen we uit van een update naar Android 8.0 Oreo voor de Galaxy S6-toestellen.

De drie jaar oude Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge worden niet langer ondersteunt. Samsung blijkt de toestellen recent van de lijst met ondersteunde toestellen te hebben gehaald. Dat betekent geen beveiligingsupdates meer voor deze smartphones. De Galaxy S6 Edge Plus staat nog wel op de lijst. Dit toestel is daarmee het oudste Samsung-toestel dat momenteel nog updates krijgt.

Samsung streeft ernaar om vlaggenschepen elke maand te updaten. Toestellen uit de middenklasse kunnen elke drie maanden op een update rekenen. Drie jaar na de uitgave van een high-end toestel stop de fabrikant met de ondersteuning daarvan, zo blijkt ook deze keer. Een aantal fabrikanten die Android-smartphones uitgeven ondersteunen hun toestellen slechts twee jaar na uitgave.

Consumentenbond

Op dit moment is Samsung in Nederland verwikkeld in een rechtzaak. De Consumentenbond wil dat de smartphonemaker zijn toestellen vaker en langer van updates voorziet. Ook wil de bond dat Samsung zijn klanten duidelijk informeert over het updatebeleid. De uitspraak van deze rechtzaak moet op 23 mei volgen. Mogelijk kan de consumentenbond een beter updatebeleid afdwingen.

Android 8.0 Oreo

De verwachting was dat Galaxy S6-toestellen een update zouden krijgen naar Android 8.0 Oreo. Medewerkers van Samsung lieten tot twee keer toe weten dat de Oreo-update op het programma stond voor de Galaxy S6. Volgens SamMobile is de meest recente update voor de Galaxy S6 op 1 april verstuurd. Daarbij gaat het om Android 7.0 Nougat. Een update naar Android 8.0 Oreo lijkt dus niet meer te komen.

update:

Dit bericht komt van Samsung Nederland: Voor de Samsung Galaxy S6 uit 2015 en Galaxy S5 uit 2014 is de supportperiode met beveiligingsupdates per maand of kwartaal afgelopen. Het klopt dat wij nog updates kunnen aanbieden voor de Galaxy S6 en Galaxy S5, maar doen dat niet meer iedere maand of kwartaal. Wanneer er een update voor deze toestellen beschikbaar wordt gesteld, verschijnt een melding op de smartphone dat deze kan worden geïnstalleerd via WiFi of 3G/4G. In deze over-the-air (OTA) update zitten ook de laatste beveiligingspatches. De Galaxy S6 Edge+ blijven wij nog met maandelijkse updates ondersteunen tot en met het derde kwartaal van 2018

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden