Vergelijk 2.541.962 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG bevestigt release G7 met M-LCD-beeldscherm

Nieuws LG bevestigt release G7 met M-LCD-beeldscherm
Door ,

Eind deze maand gaat LG zijn nieuwe topstuk uit de doeken doen. Het toestel krijgt een M-LCD-beeldscherm mee en beschikt naar verluidt over een Snapdragon 845-chipset en diverse AI-features.

Zoals verwacht wordt de opvolger van de LG G6 eind deze maand aangekondigd. Vervolgens moet het toestel volgende maand in de schappen liggen. Het toestel krijgt geen OLED, maar een M-LCD-beeldscherm mee uit Zuid-Korea. Dit paneel moet 35 procent minder energie verbruiken dan een LCD-display doordat een witte pixel licht door RGB-pixels uitstraalt, waardoor de helderheid van het display flink toeneemt. M-LCD-panelen zijn goedkoper om te produceren dan OLED-beeldschermen.

LG G7 ThinQ

LG heeft ook bevestigd dat het nieuwe vlaggenschip een 'fatsoenlijke prijs' meekrijgt. Hoeveel het toestel precies gaat kosten, is nog niet duidelijk. Een adviesprijs rond de 700 euro lijkt in ieder geval niet onwaarschijnlijk. Over de naam van de LG G7 bestaat al langer wat onduidelijkheid. LG zette zelf al de naam LG G7 online, maar volgens bekende lekker Evan Blass geeft LG de naam LG G7 ThinQ mee aan zijn nieuwe vlaggenschip. De toevoeging ThinQ representeert AI-features zoals AI CAM en Qlens.

Video

Deze week verscheen er ook al een rendervideo online van de LG G7 (of LG G7 ThinQ). De beelden tonen een toestel met een notch aan de bovenkant van het scherm en een USB type-C-aansluiting en 3,5mm-aansluiting aan de onderkant van de smartphone. Volgens OnLeaks en MrPhone wordt het vlaggenschip 153,2 bij 71,9 millimeter. Dat betekent vergelijkbare afmetingen als de LG G6.

Specificaties

Onder de motorkap van LG's nieuwe topstuk komt de Snapdragon 845-chipset te liggen. Dit waarschijnlijk in combinatie met 4 of 6 GB werk- en 64 opslaggeheugen. Achterop zit naar verluidt een dubbele 16-megapixelcamera en een vingerafdrukscanner. Het beeldscherm meet naar verwachting 6 inch en beschikt over een verhouding van 19 bij 9. Mogelijk presenteert LG eind deze maand ook een Plus-variant van de LG G7 (ThinQ).

(via1)(via2)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden