Vergelijk 2.350.907 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HMD Global rolt Android 8.1 Oreo-update uit naar Nokia 5 en Nokia 6

Nieuws HMD Global rolt Android 8.1 Oreo-update uit naar Nokia 5 en Nokia 6
Door ,

De Nokia 5 en Nokia 6 van afgelopen jaar krijgen toegang tot de allernieuwste Android-versie. Android 8.1 Oreo wordt sinds deze week verspreid naar deze midrangers van HMD Global.

Nog geen jaar geleden introduceerde HMD Global nieuwe Nokia-smartphones op de Europese markt. De Finse fabrikant heeft in de afgelopen twaalf maanden niet stil gezeten en doet ook vandaag de dag zijn uiterste best om zijn gebruikers tevreden te houden. De twee midrangers van afgelopen jaar, de Nokia 5 en de eerste Nokia 6, krijgen nu toegang tot de nieuwste versie van Android 8.1 Oreo.

De update wordt momenteel in een aantal landen uitgerold en komt op korte termijn in de resterende landen beschikbaar. Voor de Nokia 5 is de update 860MB groot. De update voor de Nokia 6 is 930MB. HMD Global stuurt met de nieuwste Android-versie ook een security patch mee. Gebruikers kunnen daarnaast onder andere het batterijpercentage van bijvoorbeeld een verbonden Bluetooth-apparaat zien op hun Nokia 5 of 6 na het installeren van de update.

Android P

Of Nokia-toestellen gelanceerd in 2017 ook toegang krijgen tot Android P, is momenteel onduidelijk. Gebruikers van de Nokia 8 kunnen hier naar verwachting in ieder geval wel op rekenen. Als HMD Global zijn huidige updatebeleid voortzet, kunnen ook de dit jaar gepresenteerde Nokia 6 (2018), Nokia 7 Plus en de Nokia 8 Sirocco rekenen op Android P. De volgende Android-versie wordt waarschijnlijk in augustus gereleased.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden