Vergelijk 2.219.871 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG vraagt microLED merknamen aan, mogelijk ook voor smartphones

Nieuws LG vraagt microLED merknamen aan, mogelijk ook voor smartphones
Door ,

In de Europese Unie heeft LG aanvragen ingediend voor de bescherming van drie merknamen: XµLED, SµLED en XLµLED. De omschrijving suggereert dat de merknamen mogelijk bestemd zijn voor smartphones en allerlei wearables, niet alleen voor televisies.

Er is de laatste tijd heel wat te doen rond microLED schermen. Niet alleen lanceerde Samsung haar eerste microLED televisie, ook van LG wordt er later dit jaar een verwacht. Bovendien werkt Apple aan eigen microLED schermtechnologie, om deze in haar Watch en iPhone te kunnen stoppen. En het lijkt erop dat LG mogelijk ook plannen heeft om zulke schermen in telefoons en wearables te stoppen.

lg microled trademark smartphones

Bij de European Union Intellectual Property Organization (EUIPO) diende het Zuid-Koreaanse bedrijf onlangs drie aanvragen in voor drie merknamen: XµLED, SµLED en XLµLED. Anders gezegd: X-microLED, S-microLED en XL-microLED. Onze interesse in deze aanvragen werd vooral gewerkt door de uitgebreide omschrijving van de producten waar de trademarks voor bestemd zijn.

Televisies komen in dat lijstje pas helemaal op het laatst voor. Als eerste worden namelijk telefoons en smartphones genoemd. Ook laptops, tablets, wearables, en 'smart phones that fit on the user's face in the manner of eyeglasses' komen voorbij. VR-brillen, dus.

Dat LG de merknamen juist nu vast legt is vermoedelijk geen toeval, juist nu een paar dagen geleden bekend werd dat Apple aan eigen microLED schermen werkt. Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat LG op korte termijn inderdaad telefoons met een dergelijk scherm zal lanceren, of dat dit überhaupt ooit gaat gebeuren. De LG G7 zal er zeker niet mee uitgerust zijn. Maar dat de Zuid-Koreanen zich in deze race willen mengen, lijkt nu toch een stukje waarschijnlijker.

lg xl microled trademarklg s microled trademarklg x microled trademark

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden