Vergelijk 2.557.051 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

T-Mobile NL boekt winst en investeert

Door ,

T-Mobile Nederland heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. De provider boekt een winst van 241 miljoen euro. Voorts investeerde T-Mobile flink in het 3G-netwerk, om de snel groeiende aanvraag aan te kunnen.

T-Mobile heeft 4,38 miljoen klanten in Nederland. Per klant behaalde T-Mobile gemiddeld 29 euro omzet, wat een stijging van 6 euro is met het tweede kwartaal van 2009. Belangrijkste reden hiervan is het opschonen van het klantenbestand, waarbij tienduizenden ongebruikte prepaid-aansluitingen afgesloten werden. Door deze omzetstijging kon een solide winst van 241 miljoen euro behaald worden.

T-Mobile

Tegelijkertijd investeerde T-Mobile het afgelopen kwartaal stevig in het 3G-netwerk, dat overbelast dreigde te raken. De investering van 57 miljoen euro werd onder meer gebruikt om de capaciteit te verdubbelen en verder uit te breiden. Dat was hard nodig, aangezien 60 % van alle smartphone-gebruikers in Nederland een T-Mobile abonnement bezit. Door de hoge mate van van internetgebruik van deze groep lag overbelasting op de loer en moest er snel worden ingegrepen.

Vooral sinds het verschijnen van de iPhone 3G is het netwerk van T-Mobile alleen maar drukker geworden. "Vanaf het moment dat T-Mobile de iPhone 3G introduceerde groeide het dataverkeer explosief.  Niet alleen door het toenemende gebruik van mobiel internet iPhone 4op smartphones, maar ook op laptops en sinds kort ook op de iPad, zal deze datagroei onverminderd doorzetten. Door de omvangrijke capaciteitsuitbreidingen is T-Mobile voorbereid op de nieuwe generatie smartphones en de verdere groei van het mobiele dataverkeer", aldus T-Mobile zelf.

Een goede zet van T-Mobile om haar klanten tevreden te houden door kwaliteit te leveren. Eigenaars van de nieuwste iPhone 4 hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken om hun internetverbinding!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden