Vergelijk 2.030.368 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Opvolger iPhone X een stuk goedkoper’

Nieuws ‘Opvolger iPhone X een stuk goedkoper’
Door ,

Het duurt nog even voordat we de opvolger van de iPhone X te zien krijgen. Volgens de laatste berichten heeft deze eveneens een Super Retina HD display en is hij wederom 5,85 inch in doorsnee. Grote verschil met zijn voorganger is dat het prijskaartje een stuk lager ligt. Wellicht probeert Apple op deze manier om de verkoopcijfers op te krikken.

Dat schrijft Digitimes Research op basis van eigen onderzoek.

Vorig jaar september introduceerde Apple drie nieuwe iPhones. Het toestel dat zonder twijfel de meeste aandacht kreeg, was de iPhone X. Apple haalde alles uit de kast om stil te staan bij het tienjarige jubileum van de iPhone. Het vlaggenschip was om verschillende redenen een noviteit. Zo had hij als eerste telefoon in het assortiment van Apple een oled-scherm, of Super Retina HD display zoals het officieel heet. Een andere nieuwe feature die zijn opwachting maakte was Face ID. In plaats van je vingerafdruk kijkt de voorste camera naar je gezichtscontouren om het toestel te ontgrendelen. Andere nieuwe aspecten waren de TrueDepth-camera, Animoji en de notch boven in het scherm, een designkenmerk dat inmiddels door verschillende Android-producenten is overgenomen.

Apple had grootse verwachtingen van de iPhone X en liet er daarom miljoenen van produceren. Hoewel de officiële verkoopcijfers van het model niet bekend zijn, zeggen analisten dat de verkoop van het vlaggenschip tegenvalt. Komt het door een gebrek aan features? Zeker niet. Mogelijk spreekt het prijskaartje hier een rol bij. Voor het instapmodel met 64 GB geheugen, betaal je in de Apple Store 1.160 euro. De uitvoering met extra geheugen (256 GB), betaal je maar liefst 1.330 euro. Geen wonder dat consumenten zich twee keer achter de oren krabben voordat ze naar de winkel rennen om de iPhone X te kopen.

Goedkoper

Dat is Apple niet in de koude kleren gaan zitten en gaat hier iets aan doen. Volgens Digitimes Research is de opvolger van de iPhone X een stuk scherper geprijsd. Anonieme bronnen uit de productieketen melden tegenover de techsite dat de zogeheten Bill of Materials (BOM), de kosten voor alle individuele componenten tezamen, 10 procent lager ligt in vergelijking met het huidige model. Afgelopen jaar moest Apple naar verluidt ruim 400 dollar per exemplaar van de iPhone X betalen om deze te maken.

De kostenbesparing zit hem in het oled-scherm. Volgens de aangehaalde bronnen heeft Apple afspraken gemaakt met Samsung om de schermen tegen lagere kosten af te nemen. Mogelijk komt dit doordat de Koreanen met een overschot kampen door de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone X. Mogelijk proberen ze op deze manier er van af te komen.

Drie iPhones

Het gerucht gaat dat Apple in september wederom met drie iPhones op de proppen komt. De kleinste variant heeft een 5,85 inch groot oled-scherm. De grootste uitvoering is naar verluidt 6,45 inch in doorsnee, waarmee het gelijk de allergrootste phablet is die Apple ooit gemaakt heeft. Sterker nog, daarmee komt Apple aardig in de buurt van de iPad Mini 4, die 7,9 inch in doorsnee is. Ook dit toestel krijgt volgens het geruchtencircuit een Super Retina HD display. Tot slot heeft Apple plannen om een 6,1 inch grote smartphone te lanceren. In tegenstelling tot de andere twee toestellen heeft deze een traditioneel lcd-paneel.

Er gaan tevens geruchten dat Apple volgende week een opvolger presenteert van de iPhone SE. Deze werd twee jaar geleden op de markt gebracht. Wat hem zo bijzonder maakt is dat hij het sandwich design van de iPhone 5S heeft, maar de specificaties van de iPhone 6S. Vandaar de letters SE, die staan voor ‘Special Edition’. Daarnaast is het een van de kleinste telefoons die je op dit moment kunt krijgen voor je geld.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden