Vergelijk 2.564.427 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wileyfox brengt Android 8.1-update binnen drie weken naar Swift 2-toestellen

Nieuws Wileyfox brengt Android 8.1-update binnen drie weken naar Swift 2-toestellen
Door ,

Wileyfox blijft bestaan en gaat verder onder de vleugels van STK. De fabrikant hoopt de Android 8.1-update binnen drie weken uit te rollen naar de Wileyfox Swift 2, 2 plus en 2X.

Ondanks de financiële problemen bij Wileyfox komt de Britste smartphonemaker op korte termijn met een update naar Android 8.1 Oreo voor de Wileyfox Swift 2, Swift 2 Plus en Swift 2 X. Binnen drie weken moet de update worden uitgerold naar gebruikers van de genoemde toestellen. Wileyfox is na Google één van de eerste fabrikanten die de nieuwste Android-versie beschikbaar maakt.

Volgens Robert de Hoo, directeur bij Wileyfox Benelux, is de snelle update een motiverende reden om door te gaan met het bedrijf. Ook voor consumenten is dit volgens hem een goede reden om een smartphone van het merk Wileyfox aan te schaffen. Eerder deze week werd bekend dat Wileyfox wordt overgenomen door STK, een smartphonefabrikant die eveneens Britste wortels heeft en smartphones maakt.

Dit gebeurde nadat eerder in februari bekend werd dat Wileyfox onder curatele kwam te staan na problemen met een Russische bank. STK hoopt met de overname van de fabrikant onder andere zijn online aanwezigheid te versterken. Met ingang van de overname is STK verantwoordelijk voor onder andere de garantie van Wileyfox-toestellen. Beide merken blijven onafhankelijk van elkaar smartphones op de markt brengen.

Wileyfox

De verkoop van de Britste smartphones via de websites wordt op korte termijn hervat. Deze zomer komt Wileyfox met opvolgers van de huidige toestellen uit de Swift- en Spark-lijn. Wileyfox verkoopt sinds 2015 toestellen in ons land en staat bekend als fabrikant van smartphones met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Verder vallen er in de Benelux geen ontslagen vanwege een overeenkomst tussen Wileyfox en de nieuwe eigenaar.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden