Vergelijk 2.585.542 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wileyfox komt dit jaar met nieuwe smartphones

Nieuws Wileyfox komt dit jaar met nieuwe smartphones
Door ,

Het ging niet zo goed met Wileyfox. Daar komt nu verandering in doordat het bedrijf door STK wordt overgenomen. Beide Britse smartphonemakers blijven los van elkaar smartphones op de markt brengen.

Afgelopen maand werd bekend dat Wileyfox onder curatele stond. De directeur van het bedrijf gaf in februari ook aan dat het bedrijf blijft bestaan. Dat blijkt nu ook zo te zijn; de Britse smartphonemaker gaat namelijk verder onder de vleugels van STK. Deze fabrikant komt eveneens uit het Verenigd Koninkrijk en wordt verantwoordelijk voor de verkoop van Wileyfox-toestellen in Europa, Zuid-Afrika en het thuisland van Wileyfox. Daarnaast kunnen klanten van Wileyfox nu bij STK aankloppen voor klantenservice en andere after sales services.

De directeur van STK, Henry Salameh, maakte bekend dat Wileyfox en STK twee losse merken blijven. Ook onthulde hij dat de Wileyfox-roadmap voor de tweede helft van dit jaar wordt ontwikkeld. Wileyfox-toestellen zoals de Swift 2, Swift 2 Plus en Swift 2 X blijven in de verkoop en krijgen binnenkort een update naar de nieuwste versie van Android 8.1 Oreo. Smartphones van Wileyfox zijn momenteel niet op voorraad op de website van het merk. Deze verkoop zal op korte termijn worden hervat.

STK

Salameh beschrijft de overname van Wileyfox als een goede kans om de productiekanalen, verkopen en klantenservice te verbeteren en de online aanwezigheid van STK beter op de kaart te zetten. STK verkoopt zelf voordelige smartphones met eenvoudige specificaties. De toestellen van Wileyfox zijn net wat hoger geprijsd. Ook zijn meer mensen bekend met de merknaam Wileyfox. Hoe de fabrikanten dit jaar samen gaan presteren, zal in de loop van de komende maanden duidelijk worden.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden